Днес лекарите излизат на протест срещу агресията. По-малко от седмица

...
Днес лекарите излизат на протест срещу агресията. По-малко от седмица
Коментари Харесай

Ден на масови лекарски протести срещу агресията

Днес лекарите излизат на митинг против експанзията. По-малко от седмица откакто татко на новородено преби лекарка, тъй като отказала да му даде плацентата, стотици медици в столицата ще излязат пред лечебните заведения, с цел да кажат „ Не на насилието!”

Проявата е планувана за 13:00 часа, а поръчка да се включат в недоволството все още са дали десетки лечебни заведения. Сред тях са „ Пирогов,” „ Александровска,” „ Царица Йоанна – ИСУЛ”, Националната кардиологична болница, „ Св. Иван Рилски,” „ Сити Клиник,” „ Майчин дом”,”Шейново,” в която се случи случаят, както и „ Токуда”. Към символичната демонстрация ще се причислят още и многопрофилните лечебни заведения – Първа, Втора и Пета градска, Белодробната болница, а също и 6-и и 28-и ДКЦ.

Протестът, иницииран от Българския лекарски съюз, ще бъде безмълвен и ще продължи половин час. Протестните прояви ще бъдат самостоятелни, по решение на всяко едно лечебно заведение, заяви пред Дарик ръководителят на Българският лекарски съюз доктор Венцислав Грозев.

От сутринта всички хора, ангажирани в системата на опазването на здравето, ще носят лентички с текст „ Не на насилието!”: "Идеята е веднъж вечно да спрем с експанзията към хората, облечени в бяло. Хората, облечени в бяло работят за нашия живот или би трябвало да се обърна към всички останали - за вашия живот. Пазете техния. Не нарушавайте с вашите дейности изконна полезност. Доверието сред лекари и пациент. Защото във всеки един момент лекари, акушерки, сестри, зъболекари... Те се грижат за нашето здраве и за вашия живот. Пазете ги, тъй като те са скъпи. ", добави доктор Грозев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР