Днес КСНБ подписа споразумение за подкрепа с кандидата за кмет

...
Днес КСНБ подписа споразумение за подкрепа с кандидата за кмет
Коментари Харесай

КНСБ подкрепи Йорданка Фандъкова за кмет на София

Днес КСНБ подписа съглашение за поддръжка с претендента за кмет на София Йорданка Фандъкова, издигната от коалиция ГЕРБ-СДС. Синдикатът застава зад кандидатурата на Йорданка Фандъкова с упования за нов сполучлив мандат и още по-резултатно обществено партньорство, сподели Пламен Димитров, президент на КНСБ.

Всички федерации на КНСБ застанаха зад кандидатурата на Фандъкова за кмет на София. В претекстовете за поддръжката те изтъкаха постигнатите резултати в ръководството на града, интензивният обществен разговор със Столична община, отговорността и морала на Йорданка Фандъкова.

„ Фандъкова е поръчител за устойчивото развиване на образованието, поръчител за непрестанно повишаващите се грижи за децата и за повишение статуса на българския преподавател “, това споделиха представителите на най-голямата федерация - Съюза на българските учители.

Споразумението, което беше подписано, съдържа съответни задължения и политики в сферите обществен разговор, повишение на заетостта, развиване на човешките запаси, битка с бедността, обучение, опазване на здравето, възстановяване на административното обслужване, развиване на публичния превоз и транспортната инфраструктура.

По искане на КНСБ към Столичната община ще бъде образуван Съвет за съвещания и тристранно съдействие.

„ Благодаря ви за партньорството и разговора. За мен решаването на проблемите зависи от дейния разговор, какъвто с вас постоянно сме имали. Знаете, че в никакъв случай не съм поемала задължения без ясна сметка за действителните благоприятни условия. Не поемам задължения, които не мога да извърша. В идващият мандат би трябвало да работим за развиване на стопанската система, тъй като градът проработи, завъртяхме колелото на стопанската система. За 10 години удвоихме бюджета без да подвигаме налози и такси. Това става с финансова дисциплинираност и работа. Инвеститорите идват там, където има предвидимост, непоклатимост, по-добра инфраструктура и образовани фрагменти. Нашата огромна цел в този момент е да притеглим стратегически вложител за София “, сподели Йорданка Фандъкова по време на срещата със синдикатите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР