Днес Конституционният съд на Република България защити Конституцията и националния

...
Днес Конституционният съд на Република България защити Конституцията и националния
Коментари Харесай

И Има такъв народ атакува Кирил Петков

Днес Конституционният съд на Република България отбрани Конституцията и националния ни суверенитет с единственото решение, което дава отговор на закона и обстоятелствата. Това решение не е никаква изненада за юристите и е лъч вяра, че сме самостоятелна страна, в която се пази главният закон, а не се обслужват непознати ползи. Всичко това се случи след невиждан напън от Кирил Петков към Конституционния съд посредством неприемливи претенции, рецензии и диктовка за решение, обратно на правото. Това написа в профила си някогашният народен представител от " ИТН " - Радостин Василев.

" е бил министър на стопанската система в нарушаване на Конституцията на Република България. Това е безусловно невиждано нарушаване на главния ни закон. Заради противоположното деяние на решението на Конституционен съд във връзка с указа на президента, Кирил Петков действително в никакъв случай не е бил министър ", добави Василев.
 Румен Радев отхвърли да разяснява решението на Конституционния съд Румен Радев отхвърли да разяснява решението на Конституционния съд
Решенията на Конституционния съд не се разясняват. Това съобщи президентът Румен Радев във връзка днешното решение на Конституционен съд, в което се споделя...

" Кирил Петков е заявил неистинни условия в нарочна декларация. Действал е с директен предумисъл и следва да му бъде търсена наказателна отговорност. Следват поредност от каузи за анулация на актовете на Кирил Петков от заинтригуваните страни. Щетата нанесена от него на страната е с неразбираем все още размер ", приключва обявата си той.

Припомняме, че през днешния ден (27.10.21 г.) болшинство от 11 гласа реши, че указът на президента Румен Радев от 10 май за назначението на Кирил Петков за министър на стопанската система в първото служебно държавно управление на Стефан Янев, е противоконституционен. 

От Вътрешна македонска революционна организация във Върховен административен съд да бъдат анулирани всички актове и решения, подписвани от Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР