Днес компанията поднесе извинение на клиентите си и обеща да

...
Днес компанията поднесе извинение на клиентите си и обеща да
Коментари Харесай

Британска електрокомпания посъветва клиентите си да ядат каша и гушкат домашните любимци, за да пестят ток

Днес компанията сервира опрощение на клиентите си и даде обещание да смени препоръките с по-смислени
Един от най-големите снабдители на сила във Англия се извини, откакто посъветва клиентите, че могат да гушкат домашни любимци и да ядат овесена каша, с цел да се стоплят.

От „ Ovo Energy “ обявиха, че са „ смутени “, откакто линк към блог, „ съдържащ препоръки за икономисване на сила “ е изпратен до клиентите на тяхна марка.

В блога се оферират хрумвания и като това да си оставите печката отворена, откакто сте готвили; да отворите завесите, с цел да влиза слънце в стаите; да се облечете добре; да чистите или да предизвиквате децата на съревнование с обръчи и да извършите няколко скока.

Компанията съобщи, че е премахнала блога, с цел да може да го „ актуализира “ с „ по-смислена информация за клиентите “, написа Би Би Си. Съветите идват на фона на терзания по отношение на разноските за живот на фона на възходящите сметки за сила.

Дарън Джоунс, ръководител на комисията по бизнес на общините, дефинира препоръките на доставчика, който има 4,5 милиона клиенти, като „ безчувствени “.

„ Да ти кажат да си облечеш пуловер, вместо да включиш отоплението, в случай че не можеш да си го позволиш, в миг на толкоз доста компликации за доста фамилии, е просто обидно “, съобщи депутатът от Лейбъристката партия, представен от Файненшъл Таймс.

Цените на газта и електрическата енергия на едро внезапно се повишават, провокирани от огромната енергийна рецесия, обхванала Обединеното кралство и други европейски страни. Сред факторите, които способстват за повишението на енергийните разноски, са нарасналото търсене на петрол и газ в Азия, бързото възобновяване на някои стопански системи след блокирането поради COVID-19, изчерпаните подземни ресурси от газ за предпазване в целия район заради по-дългата и по-студена от нормалното пролет на 2020-2021 година и лятото, характеризиращо се с малко вятър, който да генерира различна сила.

Според браншовата организация Energy UK сметките за сила се чака да набъбнат с до 50% през април. Това е месецът, в който пазарният регулатор „ Ofgem “ би трябвало да актуализира идващия таван на цените за битови консуматори във Англия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР