Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд

Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд ...

Еврохолд получи разрешение от КЗК да придобие бизнеса на ЧЕЗ Груп в България.

Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд България АД да придобие контрол върху дъщерните дружества на ЧЕЗ Груп в България. Разрешението за придобиване е чрез специално създадената Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% собственост на Еврохолд, съобщиха от компанията.
Придобиването на дружествата на ЧЕЗ Груп е част от стратегията на Еврохолд за навлизане на нови регулирани пазари в Югоизточна Европа и за създаване на водеща регионална ютилити компания, се посочва в съобщението.

Може ли Еврохолд да купи ЧЕЗ, КЗК се произнася отново Може ли "Еврохолд" да купи ЧЕЗ, КЗК се произнася отново
Може ли "Еврохолд" да купи ЧЕЗ? КЗК се произнася отново, след като съд отмени отказа на контролния орган от преди година. Сделката е п...
Интеграцията на дружествата на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подпомогната от енергиен борд от български и международни експерти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали ръководни позиции в големи енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният висш мениджмънт на ЧЕЗ България ще запази позициите си, за да се гарантира приемственост в управлението.
“Разглеждаме сделката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и възможност за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има солиден опит на регулирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови дружества в различни сектори. През изминалите 20 години сме реализирали около 30 придобивания и сме натрупали значителна експертиза”, коментира Васил Стефанов, ръководител „Придобивания и Сливания” в Еврохолд България.
 

Източник: actualno.com