Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд

...
Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Еврохолд
Коментари Харесай

Еврохолд получи разрешение от КЗК да придобие бизнеса на ЧЕЗ Груп в България

Днес Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на Еврохолд България АД да придобие надзор върху дъщерните сдружения на ЧЕЗ Груп в България. Разрешението за придобиване е посредством особено основаната Eastern European Electric Company B.V. (EEEС), 100% благосъстоятелност на Еврохолд, оповестиха от компанията.
Придобиването на сдруженията на ЧЕЗ Груп е част от тактиката на Еврохолд за нахлуване на нови контролирани пазари в Югоизточна Европа и за основаване на водеща районна ютилити компания, се показва в известието.
 Може ли Еврохолд да купи ЧЕЗ, Комисия за защита на конкуренцията се произнася още веднъж Може ли " Еврохолд " да купи ЧЕЗ, Комисия за защита на конкуренцията се произнася още веднъж
Може ли " Еврохолд " да купи ЧЕЗ? Комисия за защита на конкуренцията се произнася още веднъж, откакто съд анулира отхвърли на контролния орган от преди година. Сделката е п...
Интеграцията на сдруженията на ЧЕЗ Груп в България в структурата на Еврохолд ще бъде подкрепена от енергиен ръб от български и интернационалните специалисти с повече от 25 години опит в енергетиката и заемали управителни позиции в огромни енергийни предприятия в Източна Европа - Гари Левсли, Дан Каталин Станку и Георги Миков. Сегашният върховен мениджмънт на ЧЕЗ България ще резервира позициите си, с цел да се подсигурява последователност в ръководството.
“Разглеждаме договорката за ЧЕЗ като стъпка към навлизането ни в енергийния бизнес и опция за диверсификация на портфолиото ни. Еврохолд има стабилен опит на контролирани пазари и в придобиването и интеграцията на нови сдружения в разнообразни браншове. През миналите 20 години сме осъществили към 30 придобивания и сме натрупали забележителна експертиза ”, разяснява Васил Стефанов, началник „ Придобивания и Сливания ” в Еврохолд България.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР