Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе

...
Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще проведе
Коментари Харесай

КЕВР ще заседава за цена на природния газ

Днес Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) ще организира намерено съвещание за разискване на отчет по отношение на импортираното от " Булгаргаз " ЕАД заявление за одобряване на цена за месец март, по която публичният снабдител да продава природен газ на крайните доставчици и на лицата, на които е издадена лицензия за произвеждане и транспорт на топлинна сила.

БГНЕС напомня, че прогнозната цена на природния газ за месец април е 113,85 лева./MWh. Решението за цената се взема на 1 април. В четвъртък депутатът от ГЕРБ Делян Добрев съобщи, че от 1 април нарастването на цената на газа ще е брутално, евентуално с над 50%.

От 9 февруари КЕВР е с нов ръководител. Това е Станислав Тодоров, който се закани, че регулаторът ще проверява покупко-продажби за продажба на природен газ.

На 24 февруари някогашният ръководител Иван Иванов беше разпитан от Софийска градска прокуратура по следствието " Булгаргаз ", където декларирал, че по време на мандата му, КЕВР е изпълнявала съвършено отговорностите си и са били спазвани всички законови разпореждания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР