Днес, когато отбелязваме 117 години от Илинденското въстание и 76

...
Днес, когато отбелязваме 117 години от Илинденското въстание и 76
Коментари Харесай

Пендаровски иска достоен живот за македонците у дома, а не в чужбина

" Днес, когато означаваме 117 години от Илинденското въстание и 76 години от Първата сесия на Антифашистко заседание за национално избавление на Македония (АСНОМ), си спомняме всички знайни и незнайни герои, комити и партизани, които дадоха живота си в битката за независимост и самостоятелност.
Благодарение на тях през днешния ден живеем в мир и в лична, интернационално приета страна. Ето за какво в никакъв случай не би трябвало да забравяме техния принос и въодушевени от тяхната работа, ние би трябвало да продължим да работим за благосъстоянието и просперитета на страната, като се почитаме един различен. Трябва да сме добродетелни и да признаем тяхната жертва, осъзнавайки, че нищо не стартира или свършва с нас. "
С тези думи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски се обърна към нацията по случай Деня на републиката 2 август – Илинден, осведоми македонският ефирен канал " ТВ 21 "
" Нашата борба през днешния ден е да осигурим заслужен живот на нашите жители в страната, а не в чужбина. И за това би трябвало да има правдивост и независимост ", уточни Пендаровски.
" Въпреки пандемията страната ни осъществя участието в НАТО след доста години обсада. Този развой съставлява подсилване на нашата държавност, на нашата позиция в интернационалните институции ", посочи той.
" Нашите жители с право са разочаровани, виждайки прокуратурата, в която бяха вложени очакванията за битка с престъпността да се разпада, като стана част от проведената престъпност. Всеки злоупотребен денар, всеки подправен търг е повода за решението на доста младежи да изоставен страната и за повишаването на недоволството на народа ни вътре в нея ", призна президентът.
Единственият метод за създаване на заслужено общество е спазването на закона, уточни президентът.
" Веднага след избора ми за президент на страната, аз споделих, че ще работя за гражданското помиряване, от което се нуждаем повече от всеки път. Надявам се и чакам този ангажимент да бъде подсилен от държавното управление и опозицията ", сподели още Пендаровски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР