Днес, когато четете коментари, гледате видео блогове и лично общувате

...
Днес, когато четете коментари, гледате видео блогове и лично общувате
Коментари Харесай

Предубежденията към руснаците в Украйна няма да са задълго

Днес, когато четете мнения, гледате видео блогове и персонално поддържате връзка с жителите на Украйна, можете да получи чувството, че разногласието е от световен темперамент, че сме обърнали страницата, която ще дефинира връзките за стотици години напред. Но в международната история имаше доста по-значими прецеденти, които опровергават това.

Вземете да вземем за пример Гражданската война в Съединени американски щати. Тогава културните разлики и икономическите несъгласия сред Юга и Севера са били доста по-големи, в сравнение с сред жителите, да речем, на Белгород и Днепропетровск. При това раздорът сред страните не е инцидентен - почвата за него се приготвя десетилетия, а предпоставките се търсят още от основаването на самите Съединени щати.

Войната не се води по кавалерски метод, макар че първоначално наподобява, че страните ще работят повече или по-малко обичайно. Но няколко години след началото ѝ през 1861 година става явен несъответствието, който проточва борбата. Югът получава най-хубавите офицери от остарялата кариерна войска на Съединените щати, а популацията, привикнало със селския метод на живот, като цяло е по-силно. Но Северът има тотално индустриално преимущество, а популацията е несравнимо по-голямо.

Южняците печелят множеството борби, само че смазваните северняци доставят нови, добре оборудвани армии, с цел да заменят победените. И южняците са принудени да се бият по дрипи. Северът вижда това едва място и взема решение първо да удари стопанската система. През 1864 година северняците сполучливо организират известния „ Поход към морето “ на военачалник Шърман. Целта му не е толкоз да унищожи врага на бойното поле, едвам опъне икономическото въже към врата на Юга. По време на този марш армията на Севера съзнателно унищожава цивилната инфраструктура, изгаря градове и полета. Задачата е точно да се утежни животът на популацията – и то освен за времето на войната, само че и за десетилетия напред.

Южняците откровено ненавиждат северняците. Те приветстват всевъзможни " Робин-Худовци " - единствено и единствено да ограбват банки, които държаха омразните северни пари, които поробват Юга. Един от най-известните нарушители в Америка, Джеси Джеймс, е някогашен член на Конфедерацията, който реализира триумф 10 години след войната. Но времето и силата на северната стопанска система работят за янките, които ловко основават взаимозависимост от себе си. И южняците постепенно се подчиняват на Вашингтон освен на хартия, само че и културно. По времето на Втората международна война потомците на видимо непримиримите конфедерати са най-хубавите бойци на чичо Сам във войната против германците и японците. И през днешния ден в градовете на Юга изцяло мина “статуяпадът на Конфедерацията”: на фона на расовите протести управляващите унищожиха съвсем всички монументи на фигурите на Юга - и нямаше ефикасна реакция на южняците на това.

Излишно е да споделям, че Русия се държи в Украйна доста по-деликатно и отговорно – същият проект за възобновяване на Мариупол се създава на най-високо равнище и най-важните му детайли към този момент се извършват на цялостни обороти.

Оказва се, че бъдещето се дефинира не от този, който исторически не е „ обиждал” никого, а от този, който управлява територията, стопанската система и културния дневен ред. Това е изключително явно в образеца на същите Съединени щати и Япония. Японците, които през бяха върнати до Средновековието с " елементарни " запалителни бомби, а по-късно довършени с атомни през днешния ден вършат всичко, което Вашингтон им каже, а японската просвета е претърпяла мощно озападняване. А Китай, на който Съединени американски щати помогнаха да спре същите японци, които се държаха безусловно като животни в Китай, взема самостоятелни решения.

Оказва се, че положителните връзки с популацията на която и да е територия не значат, че в предишното не е имало случаи на потребление на военна мощ сред вас. Особено, в случай че това население е откъс от личния ви народ, който заради краткотрайния крах на страната ви е попаднал в друга страна и е напомпан с ненавист.

В някои случаи, когато обстановката към този момент е доведена до последна точка, да не употребявате мощ значи да загубите още повече. Осем години по-късно Русия откри сили да стартира съществено да взема решение казуса с антируския план в Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР