Днес Кнесетът (израелският парламент) гласува коалиционното споразумение между премиера Бенямин

...
Днес Кнесетът (израелският парламент) гласува коалиционното споразумение между премиера Бенямин
Коментари Харесай

Израелският съд разреши коалицията Нетаняху-Ганц

Днес Кнесетът (израелският парламент) гласоподава съдружното съглашение сред премиера Бенямин Нетаняху и водача на опозицията Бени Ганц , откакто Върховният съд на страната разгласи, че няма възражения против договорката. След като бъде утвърдено, което се чака да се случи, новото държавно управление ще постави клетва на 13 май и с това ще се постави завършек на политическа неустойчивост , траяла повече от година.
 Нетаняху и Ганц със съглашение, ръководят ротационно
Нетаняху и Ганц със съглашение, ръководят ротационно

След година на политическа рецесия

Депутатите се очакваше да гласоподават съглашението в сряда вечерта, само че маневра от опозиционни депутати отсрочи проекта за през днешния ден, написа " Таймс ъф Израел ".

Сформираната предишния месец коалиция сред десните на Нетаняху и центристите на Ганц идва след провеждането на парламентарни избори три пъти в границите на по-малко от една година, само че двете страни съумяха да образуват държавно управление с дълъг лист от противоречиви промени в съществуващото законодателство, в това число ротация на премиерския пост и заледяване на някои избрани действия на Кнесета.
 Съдът взема решение противозаконна ли е обединението в Израел
Съдът взема решение противозаконна ли е обединението в Израел

Главният прокурор не вижда законови нарушавания в съглашението на Нетаняху и Ганц

Сделката се трансформира в действителност, откакто в сряда вечерта Върховният съд единомислещо отхвърли няколко петиции, които имаха за цел да попречат на Нетаняху да образува държавно управление поради повдигнатите към него обвинявания в корупция, а също по този начин и да блокират противоречиви клаузи в съдружната договорка.

Съдът постанови след 23,00 часа през вчерашния ден, че няма юридически спънки, които да не разрешават на Нетаняху да образува коалиция и да задържи премиерския пост, макар че е упрекнат в корупция по три случая.

Процесът против Нетаняху ще стартира на 24 май.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР