Днес кметът на община Враца Калин Каменов подписа договор с

...
Днес кметът на община Враца Калин Каменов подписа договор с
Коментари Харесай

Кметът на Враца направи „Голям шлем“, подписа за втори завод и готви трети /снимки/

Днес кметът на община Враца Калин Каменов подписа контракт с представители на „ Теклас-България “ ЕАД за покупката на парцел, където да бъде построен цех на огромната компания. Събитието се състоя преди минути в градската концертна зала, която бе претъпкана от поданици на града, искащи да научат повече за новия мега цех.
Инвестицията е в размер на близо 22 милиона лв., а първичният брой на разкритите работни места ще бъде 500, стана ясно по време на презентацията на генералния шеф на компанията Неби Анъл и представителят на притежателя на холдинга Георги Георгиев. Още в първите няколко години от откриването на завода се планува броят на наетите експерти да доближи 1 000 индивида. Разкрита бе и междинната работна заплата, която ще е 1 500 лв., като някои фрагменти ще получават и по 2 000 лв..
Стана ясна и част от системата за бонуси за чиновниците. Компанията дава всеки месец по 200 лв. в допълнение на всеки, който не отсъства неоснователно от работа, като по този метод в заводите на „ Теклас “ няма проблем с неоснователни болнични. Другият бонус, който чиновниците получават, е на няколко години – златна монета, с която от компанията им се отблагодаряват за положения труд.
Новият цех във Враца ще създава каучукови и пластмасови съединения за автомобилната индустрия. Той ще бъде построен директно до индустриалната база на МД Електроник и се чака да бъде открит след към година. След към месец от компанията ще разгласят и от какви тъкмо инженерни и IT експерти ще се нуждаят.
По време на формалната гала през днешния ден поздравления към решението на вложителите изрече освен кметът Каменов, само че и регионалният шеф Малина Николова, която акцентира, че с следващия цех градът ще се трансформира в котловина на автомобилната промишленост.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР