Днес китайските власти на практика затвориха 11-милионния град Ухан, полагайки

...
Днес китайските власти на практика затвориха 11-милионния град Ухан, полагайки
Коментари Харесай

Китай наложи пълна блокада на 11-милионния Ухан заради новия вирус

Днес китайските управляващи на процедура затвориха 11-милионния град Ухан, полагайки по този метод невиждани старания в опит да овладеят новия гибелен ковид, която към този момент болести над 500 души и стартира да се популяризира в други градове и страни в навечерието на Лунната нова година, когато по принцип мнозина китайки пътуват за едноседмична отмора.

Обикновено оживените улици, търговски центрове, заведения за хранене и други публични пространства в град Ухан към този момент наподобява злокобно притихнали. Потребителите на обществените медии разгласиха, че киносалоните анулират прожекции и в това време се оплакват, че търговците на храни експлоатират обстановката с големи нараствания на цените за свежата продукция, показват АП и БНР.

Полицията, екипите на спецчасти и паравоенни сили пък охраняват жп гарата на китайския град, блокирайки с железни бариери подстъпите към входовете и изходите.

"Доколкото знам, опитът да се наложи обсада на град с население от 11 милиона души е нещо ново за международната просвета “, съобщи пред АП Гауден Галеа, представител на Световната здравна организация в Китай. "Досега сходна мярка за публично здраве не е била налагана. На този стадий не можем да кажем, дали това ще проработи или не ", добави той.

Местните управляващи желаеха всички поданици на града да носят маски на публични места и приканиха държавните чиновници да ги носят по време на работа, а търговците да разгласяват табели за посетителите с сходна рекомендация, оповестява осведомителна организация Синхуа.

От през днешния ден в града, който е промишлен и транспортен център в централната китайска провинция Хубей, са спрени жп гарите, летището, метрото, фериботите, рейсовете на дълги дистанции и публичният превоз. Агенция Синхуа цитира градските антивирусни управляващи да споделят, че тези ограничения са подхванати в опит за "ефективно унищожаване на разпространяването на вируса, уверено ограничение на епидемията и гарантиране на здравето и сигурността на хората ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР