Днес киноиконата София Лорен, идолът на поколения жени по целия

...
Днес киноиконата София Лорен, идолът на поколения жени по целия
Коментари Харесай

Иконата на киното София Лорен става на 85 години

Днес киноиконата София Лорен, идолът на генерации дами по целия свят, чества 85-ия си рожден ден, написа Woman.bg.

Неповторимата хубавица е родена на днешната дата през 1934 година в Рим, а блестящата ѝ кариера стартира, когато тя е едвам на 14 година Тогава тя взе участие в конкурс за хубост и незабавно е видяна поради невероятното си омагьосване и присъща хубост, които е запазила и до през днешния ден. Въпреки хубостта си тя е срамежливо малко момиче, носещо прякора „ съчка за зъби “ поради тънката си фигура и стеснителността си. Година по-късно младата София взе участие и в конкуренцията за „ Мис Рим “, където среща бъдещия си брачен партньор – 22 години по-възрастния от нея кино продуцент Карло Понти. Двамата изживяват красива обич. Двойката подписва брак два пъти, като първият път София е малолетна и единствено няколко години след сватбата съюзът им е анулиран. Не след дълго пристрастеността им пламва с нова мощ и те остават дружно до последния мирис на Карло.

София Лорен е видяна от филмовия колос „ Парамаунт Пикчърс “ и добива международна известност, откакто подписва контракт за пет кино лентата. През 1962 година забележителната актриса печели " Оскар " за ролята си в „ Чочарка “ - това е първата премия, присъдена на актьор от чуждоезична продукция.

Още при започване на кариерата си София взе участие в паметни филми, които я трансформират в киноикона и образец за доста млади актриси. Едни от продукциите, съдействали за международната ѝ популярност, посредством които тя оставя ярка диря в киното, са: „ Вчера, през днешния ден и на следващия ден “, „ Един специфичен ден “, „ Арабеска “, „ Човекът от Ла Манча “, „ Брак по италиански “, „ Две нощи с Клеопатра “ и доста други. В продължение на десетки години актрисата изумява киноманите с финеса и лекотата, с която се превъплъщава във всеки облик.

Но макар че през днешния ден тя е една от най-уважаваните и заможни дами в света, в действителност детството ѝ минава тежко и тя живее в беднотия дружно с майка си. София цялостен живот ненавижда татко си, защото той е изоставил майка ѝ и нея още преди раждането. Лишени от мъжка поддръжка, двете живеят в мизерия, поради което на бъдещата именита актриса се постанова да взе участие в рекламни еротични филми и фотосесии. За благополучие не след дълго Карло Понти се влюбва в нея и незабавно след сватбата им той изкупува всички продукции, уронващи престижа на половинката му.

През 80-те София Лорен е наказана за укриване на налози на 30 дни отнемане от свободата. От тях тя излежава единствено 17. Всъщност актрисата дълги години води спор с управляващите, започващ през далечната 1974 година, когато я упрекват, че укрива налози и то в огромни размери. София апелира и едвам през 2013 година съдът признава, че тя не е трябвало да лежи в пандиза и че звездата не е нарушила закона.

През 1991 година Лорен попада в класацията на списание „ Пийпъл “ за 50-те най-красиви хора в света. И до през днешния ден забележителната актриса остава все по този начин красива и неповторима, без да прибягва до пластичната хирургия, както направиха доста нейни сътрудници.

Предстои да си напомним няколко истини, изречени от София Лорен, за дамата, света и живота:

„ Двете огромни преимущества, които получих преди раждането си, са мъдростта и бедността. “

„ Мъжете виждат умните дами, красивите пленяват погледа им, само че помнят единствено обаятелните. “

„ Мога да кажа „ не “ на 12 езика. За дамата това е изцяло задоволително. “

„ Любовта е срамежливо полско цвете, не роза в градина. Вирее най-добре там, където се е появила. “

„ Фантазията на мъжете е най-страхотното оръжие на дамите. “

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР