Днес карабинерите арестуваха 108 души в рамките на мащабна операция,

...
Днес карабинерите арестуваха 108 души в рамките на мащабна операция,
Коментари Харесай

Над 100 арестувани в Италия при операция срещу мафията

Днес карабинерите арестуваха 108 души в границите на огромна интервенция, ориентирана против кланове, принадлежащи към мафията ндрангета, основана в Калабрия, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

Смята се, че Ндрангета се е трансформирала в най-могъщия профсъюз на проведената престъпност в Италия с помощта на контрола си над огромна част от кокаина, който идва в Европа, а обсегът ѝ се е разпрострял отвън Южна Италия и е надхвърлил границите на страната.

Днешната интервенция, с кодово име " Еврика ", беше ориентирана най-вече против мафиотските кланове Нирта-Странджо и Морабито за бъде разрушена интернационална мрежа за разпространяване на опиати.

Заподозрените са упрекнати в закононарушения, включващи връзки с мафията, интернационален трафик на опиати, трафик на оръжие и пране на пари.

В рамките на интервенцията са осъществени обиски в Катандзаро, Вибо Валентия, Пескара, Милано, Салерно, Катания, Савона, Болоня, Виченца, Акуила, Анкона, Рим и Каляри, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР