Днес Камарата на общините на Великобритания може и да не

...
Днес Камарата на общините на Великобритания може и да не
Коментари Харесай

Няма да има гласуване на сделката за Брекзит, ако прокарат поправката Летуин

Днес Камарата на общините на Англия може и да не гласоподава договорката за Брекзит, в случай че поправката на Оливър Летуин бъде прокарана, написа вестник " Сънди таймс ".

Изданието отбелязва, базирайки се на източници от английското държавно управление, че в случай че поправката на консерватора, който упорства за отсрочване на Брекзит, до момента в който депутатите не одобряват съглашението за овакантяване на Европейски Съюз и съответното законодателство, бъде прокарана в долната камара, държавното управление няма да разреши гласоподаване на договорката с Европейски Съюз.

Но от информацията излиза наяве, че държавното управление няма да изиска отсрочване на Брекзит и ще продължи да декларира, че Англия и Европа би трябвало да отхвърлят ново отсрочване, а английските депутати ще би трябвало да избират сред тази договорка и без съглашение. Освен това ще внесе законодателството в понеделник, тъй че на 31 октомври Англия да напусне Европейски Съюз, написа още вестникът.

Би Би Си отбелязва, че в случай че това се случи, ще бъде поискано от депутатите да гласоподават договорката в понеделник.

Вчера беше обявено, че Лейбъристката партия на Англия ще поддържа предлагането на Летуин за отсрочване на основното гласоподаване на съглашението за Брекзит, с цел да принудят премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване излизането на страната от Европейски Съюз.

Предложението на Летуин има за цел да затвори малка врата в Закона Бен. Според Закона Бен, в случай че английският парламент не реализира съглашение за Брекзит до 19 октомври, министър председателят би трябвало да написа на Европейски Съюз за отсрочване напускането на Общността до 31 януари 2020 година

Ако поправката на Летуин бъде призната в Камарата на общините, няма да има непосредствено гласоподаване на договорката за Брекзит.

Самият Оливър Летуин изясни предлагането си в известие до публицист.

" Накратко, задачата ми е да се подсигурява, че съглашението на Борис ще успее, само че в това време имаме застраховка, която предотвратява Англия да напусне на 31 октомври без договорка по простъпка, в случай че нещо се обърка при приемането на законодателството ", изяснява той.

Междувременно още при започване на почналото преди минути изключително съвещание ръководителят на Камарата на общините Джон Бъркоу избра поправката на Летуин, която ще бъде подложена на разискване и гласоподаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР