Днес Камарата на Лордове се очаква да разгледа законопроект за

...
Днес Камарата на Лордове се очаква да разгледа законопроект за
Коментари Харесай

Камарата на лордовете ще обсъди законопроекта за Брекзит

Днес Камарата на Лордове се чака да прегледа законопроект за отсрочване на Брекзит. Вчера долната камара на английския парламент утвърди текста. Камарата на общините отхвърли и настояването на министър-председателя Борис Джонсън за привикване на предварителни избори.

Борис Джонсън претърпя цялостно проваляне в английския парламент. Депутатите одобриха дефинитивно закон за отсрочване на Брекзит, а по-късно отхвърлиха и настояването му за предварителни избори.

С 327 против 299 гласа депутатите утвърдиха законопроекта, който задължава министър-председателя да изиска отсрочване на датата на Брекзит с три месеца до 31 януари 2020 година.

Джонсън, който е безапелационен, че Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз със или без договорка на 31 октомври, упрекна депутатите, че " саботират " договарянията, които води с Европа. А откакто отхвърлиха и настояването му за предварителни избори на 15 октомври, той насочи иронична забележка към опозиционния водач Джереми Корбин.
Борис Джонсън, министър-председател на Англия: Лидерът на опозицията още веднъж не е на мястото си. Мисля, че той е първият опозиционен лидер в демократичната история на нашата страна, който отхвърля покана за избори.
След този следващ епизод от Брекзит, доста британци се усещат изморени от траялата три години сага.

Ново искане за пролонгация от страна на Англия би трябвало да бъде утвърдено с единогласие от 27-те страни от Европейски Съюз.

Предвид незнайните Съюзът разгласи подготвеност да отпусне 780 милиона евро незабавна финансова помощ на своите членки, които са най-засегнатите от резултатите от Брекзит.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР