Днес Калина Константинова ще бъде изслушана от депутатите. Повод за

...
Днес Калина Константинова ще бъде изслушана от депутатите. Повод за
Коментари Харесай

Константинова обяснява за бежанците пред парламента

Днес Калина Константинова ще бъде изслушана от депутатите. Повод за явяването ѝ пред Народното събрание е изказването на вицепремиера във връзка преместването на украинските бежанци, което предизвика напрежение в Народното събрание, съобщи Българска национална телевизия.

От ГЕРБ желаеха Константинова да се яви в зала, с цел да изясни позицията си. Пълна поддръжка за думите си вицепремиерът получи само от съпартийците си от " Продължаваме промяната ".

Още при започване на пленарния ден от ГЕРБ излязоха с декларация, в която обявиха, че към този момент всички желаят оставката на Калина Константинова:

Радослав Чолаков, ГЕРБ: Докато дойде нейната оставка, ние оабаче желаеме госпожа Константинова да продължава да идва на тази естрада. За да можете вие, народните представители от ръководещата коалиция, когато гледате наглата ѝ усмивка, всякога да си мислете за Български пощи, украинските майки, за вагоните към Ямбол и рейсовете към Паничище и за личния си позор, че продължавате да търпите всичко това.

За оставки заговориха и от другата опозиционна партия - " Възраждане ":

Държа да припомня че позицията на Възраждане е оставка освен на Калина Константинова, само че и на цялото държавно управление за несъответстващата му политика освен във връзка с настаняването на непознатите жители, бягащи от войната, сподели Петър Петров, " Възраждане ".

Коалиционните сътрудници от " ИТН " подсетиха, че са предупреждавали за протичащото се сега, а от от " Демократична България " дефинираха изказването на Константинова като неточност:

Управляващата част от обединението и Калина Константинова, която дава отговор тъкмо за казуса с бежанците, трябваше да имат задоволително ум да се сетят какво ще стане на 31 май, тъй като ние ги предупреждавахме, че не можеш да сложиш едни хора в 5-звездни хотели, а по-късно във фургони и палатки и че ще има проблем, сподели Тошко Йорданов, " ИТН ".

Очевидно беше недомислена тази връзка, която сътвори доста повече въпроси, оттколкото отговори. Г-жа Константинова ще се яви в Народното събрание и се надявам, че ще забележим едни доста по-балансирани и ясни послания, които да дават отговор на практическите въпроси по какъв начин ще се погрижим за украинските бежанци, сподели Христо Иванов, " Демократична България ".

За повече баланс приканиха и от Българска социалистическа партия:

Естествено, че би трябвало да се окаже нужната помощ, само че дружно с това нещо би трябвало да обръщаме внимание и на нашите съграждани. Така че тук би трябвало фактически да има баланс на всичко, което се прави, сподели Борислав Гуцанов, Българска социалистическа партия.

Вицепремиерът Константинова обаче получи цялостна поддръжка от съпартийците си от " Продължаваме промяната ". Отново в декларация, те дефинираха като на ниска цена популизъм настояването на ГЕРБ:

Това, сътрудници от ГЕРБ, е срамно. Уж загрижената съпротива, която не е подготвена даже да гласоподава в зала за здравното обезпечаване на бягащите от войната, постоянно е подготвена да основава прави внушения, да излага погрешни изказвания и да основава голословно възприятие за безпорядък, сподели Инна Иванова, " Продължаваме промяната ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР