Днес жителите на Гоце Делчев се прощават с д-р Милан

...
Днес жителите на Гоце Делчев се прощават с д-р Милан
Коментари Харесай

Гоце Делчев се прощава с д-р Милан Първанов |

Днес жителите на Гоце Делчев се простят с доктор Милан Първанов - лекарят, който умря след затруднения от ковид. Д-р Първанов бе шеф на Отделението по реанимация в Многопрофилната болница в града.

" Изказвам съболезнования на фамилията на доктор Милан Първанов, който си отиде прибързано и това е огромна загуба за града, сподели пред БНР Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев. - Ние имаме 4-ma анестезиолози, а с цел да се поемат пациентите с ковид, само че и с останалите болести, ни трябват повече и се надяваме в най-скоро време да се намерят още двама анестезиолози. Вече имаме диалози с двама експерти, които не са от региона. "

Москов изясни, че общината има специализантска стратегия за 15 студенти, само че няма претенденти за анестезиoлози. 

" Има неглижиране на противоепидемичните ограничения в региона и ние настояваме общините да имат по-големи пълномощия във връзка с контролните функционалности за съблюдаване на ограниченията. Повечето от хората си приказват, че нищо няма, че това са спекулации, а виждате до каква степен се стига, ще останем без лекари, тъй като те са на първа линия. Контролът е занижен и държавните структури би трябвало да си влязат в пълномощията, тъй като хората нехаят, притежатели на магазини нехаят, по заведенията за хранене се вършат сватби, никакъв надзор няма ", посочи още кметът на Гоце Делчев.

Агенцията по храните следи за спазването в заведенията и заведенията за хранене. И РЗИ, и Агенцията би трябвало да настъпят по-здраво, само че в този момент контролът е занижен, счита кметът.

Трудно е да се заеме мястото на доктор Първанов, беше извънредно зает в болничното заведение, сподели шефът на лечебното заведение в Гоце Делчев доктор Петър Филибев. Той добави, че се чака реаниматор от столицата да се включи в екипа на болничното заведение.

Болницата в Гоце Делчев е най-натоварената с коронавирус пациенти в региона. От началото на пандемията имаше редица огнища в този регион. В момента в лечебното заведение са настанени към четиридесет пациенти. На този стадий няма тежки случаи, разяснява шефът на лечебното заведение.

Началникът на Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Благоевград акцентира, че огромна част от медиците в региона са в предпенсионна възраст, от месец март са подложени на извънредно натоварване, а умората, насъбрана през този интервал, дава отражение.

От Българския лекарски съюз също показаха своите съболезнования на фамилията, околните и сътрудниците на умрелия доктор Милан Първанов, акцентирайки, че е изявен и почитан доктор в региона, който е избавил хиляди пациенти и за който медицината е била предопределение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР