Днес изтича срокът, в който стопаните от Южна България трябва

...
Днес изтича срокът, в който стопаните от Южна България трябва
Коментари Харесай

Коледа подрани с 5 месеца, днес изтича срокът да се изколят домашните прасета

Днес изтича срокът, в който стопаните от Южна България би трябвало непринудено да изколят прасетата в персоналните си стопанства като мярка против разпространяването на африканската чума по свинете. Ако това не се случи, животните ще бъдат умърквени от екипи регионалните дирекции по сигурност на храните.

От Агенцията по сигурност на храните напомнят, че месото от животните, отглеждани в така наречен   " заден двор ” може да се съхранява дълго единствено след топлинна обработка за най-малко 30 минути на 70°С, достигнати навътре в месото, поради обстоятелството, че заболяването по свинете е извънредно устойчива при изсушаване, осоляване, опушване, изстудяване и заледяване на месото.

До 26 август кметовете на обитаеми места и ветеринарните лекари би трябвало да са подготвени с протоколите за санитарното разчистване и дезинфекцията на дворовете на семействата, които непринудено са унищожили прасетата си, с цел да стартира изплащането на компенсацията от 300 лв. на стопанство. Няма да бъде позволено в описите да попаднат хора, които не са гледали свине, оповестяват от земеделското министерство.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР