Днес изтича крайният срок за деклариране и внасяне на данъка

...
Днес изтича крайният срок за деклариране и внасяне на данъка
Коментари Харесай

Последен ден за деклариране и плащане на данъците на юридически лица

Днес изтича крайният период за обявление и внасяне на налога и окончателните обществени и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи активност като едноличен търговец, както и земеделските стопани, избрали този ред на облагане.

До през днешния ден, дружно с годишната си данъчна декларация, те би трябвало да подадат и декларация пример №6 с общия размер на дължимите за миналата година осигурителни вноски, припомнят от Национална организация за приходите.

Краят на юни е и срокът, в който компаниите заявяват и заплащат корпоративен налог (чл. 92 и 93 от Закона за корпоративното подоходно облагане), налог върху разноските, налог върху приходите на бюджетните предприятия, налог върху приходите от помощни и спомагателни действия по смисъла на Закона за хазарта, както и налог върху активността от опериране на кораби.

Подаването на данъчните и осигурителни заявления и документи, както и заплащането към бюджета, се правят онлайн, посредством портала за е-услуги, с личен идентификационен код (ПИК) на Национална агенция за приходите за физически лица или дипломиран електронен автограф.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР