Днес изтича крайният срок, в който фирмите са длъжни да

...
Днес изтича крайният срок, в който фирмите са длъжни да
Коментари Харесай

Последен ден за подаване на годишните отчети на фирмите

Днес изтича крайният период, в който компаниите са длъжни да показват в Националния статистически институт (НСИ) годишните доклади за активността си. Компаниите, които са данъчно задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, би трябвало да подадат докладите си в осведомителната система „ Бизнес статистика “, като номерата на документите се изпращат на Национална агенция за приходите служебно.

Национален статистически институт припомня, че срокът за докладите на едноличните търговци и всички лица, които нямат обвързване за подаване на годишна данъчна декларация за 2018 година, само че са длъжни да показват годишен доклад за активността си за 2018 година, според член 20 от Закона за статистиката, е 30-ти април.

По данни на Национална агенция за приходите единствено към 3% от компаниите, които са подали годишните си данъчни заявления по ЗКПО, нямат входящ номер на годишния доклад за активността си от Национален статистически институт. След като докладът постъпи в Национален статистически институт, неговият входящ номер се подава служебно в Националната организация по приходите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР