Днес изтича крайният срок, който беше даден пред омбудсмана. Мантинелата

...
Днес изтича крайният срок, който беше даден пред омбудсмана. Мантинелата
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Мантинелата край Своге издържа скорост от 140 км/ч

Днес изтича крайният период, който беше даден пред омбудсмана. Мантинелата край Своге е инсталирана. Избрахме втория по тип клас на оборудването. Това е тип мантинела, която се инсталира по автомагистралите, т.е. за скорост 140 км/ч. Това съобщи ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инженер Светослав Глосов.

Той увери, че не съществува проблем при полагане на асфалт върху влажна повърхнина, тъй като той е с висока температура. Според него всяка една пътна лаборатория може да откри дали има проблем. Ще бъдат направени инспекции, добави той пред Нова телевизия.

" В момента от опозицията желаят да създадат нещо, което те сами направиха, когато бяха на власт. По време на държавното управление на Орешарски бяха направени проби на всички сектори, които те желаят да ревизират. Лабораторията беше избрана от Еврокомисията. Това се случи през 2014 година и нямаше установени нарушавания ", съобщи инж. Глосов.

Той добави, че Европейска комисия е показала Автомагистрала " Тракия " като образец за положително ръководство на европейски средства и положително качество на осъществяване. По неговите думи сектора сред Стара Загора и Чирпан е в най-лошо положение. От АПИ са предложили на Българска социалистическа партия да излъчат експерти, които да уточнят метода, по който ще се взимат пробите. Глосов съобщи, че всяка акредитирана европейска лаборатория е самостоятелна.

" Строителите, които стачкуват, вкараха в употреба над 30 км пътища за последната една седмица. След броени дни ще действа и новия сектор на Автомагистрала " Струма ", който е 24 км ", сподели още Глосов.

" Законът е безапелационен, че когато веднъж минава през градска територия АПИ има отговорност към пътното трасе. Всичко, което е отвън бордюра, е ангажимент на съответната община ", съобщи Глосов.

По неговите думи АПИ е направила всичко допустимо, с цел да успокои напрежението измежду локалните в Своге, с цел да могат те да се усещат сигурни.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР