Днес изтекоха едномесечните предизвестия за напускане на двамата лекари специалисти

...
Днес изтекоха едномесечните предизвестия за напускане на двамата лекари специалисти
Коментари Харесай

Видинската неврология е с нов началник

Днес изтекоха едномесечните предупреждения за овакантяване на двамата лекари експерти от Отделението по неврология на МБАЛ "Св. Петка " във Видин. Преди месец досегашния шеф на отделението доктор Ангел Петров и доктор Жаноел Иванов дружно с още трима свои сътрудници подадоха оставки, откакто управлението на болничното заведение не почете настояванията им за понижаване на броя на разположенията, обезпечаване на кадрова обезпеченост и увеличение на заплащането на работещите в отделението.
Отделението по неврология на видинската болница работи и сега и пациентите от Видин и региона, при които е установена нужда от банкет в неврологично поделение, могат да бъдат приети в болница и лекувани, обявиха от Министерството на здравеопазването. От ведомството твърдят, че са подхванати всички нужни ограничения за стабилизирането и действието му в сходство с медицинските стандарти в региона. Като резултат, след приключването на предизвестията на двамата невролози, към днешна дата на длъжността "началник на поделение " по Неврология към този момент е преназначен доктор, работещ в лечебното заведение, който има компетентност "Неврология “. До дни се чака да бъде подписан трудов контракт с още един невролог.
От Министерството на здравеопазването към този момент са изпратили писмо до други лечебни заведения за подготвеност за оказване на подпомагане при обезпечаването на медицински експерти за МБАЛ – Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР