Днес изпробвахме тролейна линия 5 за Младост-2, като това е

...
Днес изпробвахме тролейна линия 5 за Младост-2, като това е
Коментари Харесай

До вторник тръгва новоизграденото тролейбусно трасе в Младост-2

Днес изпробвахме тролейна линия 5 за Младост-2, като това е първото тролейбусно трасе, което се построява в София от 17 години насам. Това разгласи пред публицисти зам.-кметът на София по направление " Транспорт и транспортни връзки " Евгени Крусев, който ревизира построяването на новото тролейбусно трасе в ж.к. Младост.

По думите му правата е дълга 700 м, като действително ще удължи линията на тролейбус 5 с една спирка. " Тоест, от ж.к. Младост по новата пътна връзка, която е издигната преди няколко години и ще стига до колелото, в което върти и рейс 306. Планираме от вторник да стартира употребата на тази тролейбусна права, като остарялото колело ще остане аварийно, а главното ще бъде в Младост 2, уточни зам.-кметът. Той посочи, че тази права е част от тролейбусните трасета, които се чакат да бъдат издигнати в София.

Изпълнител на новоизграденото тролейбусно трасе в Младост е Общинското сдружение „ Столичен електротранспорт ", а нужните средства за цялостното създаване на трасето са 600 хиляди лева

От понеделник, 13 август, стартира ремонтът по бул. „ Арсеналски ", който ще бъде на стойност 1,5 млн. лева, сподели още Евгени Крусев. По думите му придвижването там няма да бъде спирано, а ще бъде стеснявано в избран сектор. „ Ще се пътува по една лента в посока и реконструкцията ще бъде съобразена с тролейбуса, който минава през бул. „ Петко Тодоров ", ул. „ Черковна ", бул. „ Арсеналски " и бул. „ Черни връх ", посочи зам.-кметът Крусев. Той уточни, че реализатор на плана е Общинското сдружение „ Столичен електротранспорт ", а бюджетът, който е нужен за осъществяване на ремонтните действия е на стойност 1,5 млн. лева

По думите му от понеделник стартират работа по унищожаване на остарялата настилка, бордюри и тротоари, които би трябвало изцяло да се рехабилитират. Там надлежно ще се поставят основите и на контактната мрежа. „ Очакваме трасето по бул. „ Арсеналски " до края на годината да бъде готово, а срокът за реорганизация на булеварда е до 15 септември ", уточни още той.

В неделя се затваря бул. „ България " сред бул. „ Иван Ев. Гешов " и бул. „ Гоце Делчев " в посока кв. „ Бояна ". Очаква се усложнен трафик. Крусев приканва хората от идната седмица да употребяват трамвайна линия 7, защото тя ще минава безусловно гладко през зоната на ремонта.

Крусев посочи още, че тази събота и неделя се затваря кръстовището на „ СУ. Св. Климент Охридски ", което ще бъде ремонтирано е рамките на 48 часа, а идващия уикенд на 18 и 19 август се затваря бул. „ Кристофор Колумб ", който също би трябвало да бъде преасфалтиран изцяло, като там придвижването още веднъж ще бъде затворено.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР