Днес изпратих писмо до посланиците на европейските държави, ОССЕ и

...
Днес изпратих писмо до посланиците на европейските държави, ОССЕ и
Коментари Харесай

Нинова алармира с писмо до посланици и Съвета на Европа за репресии на местните избори

Днес изпратих писмо до посланиците на европейските страни, ОССЕ и Съвета на Европа по отношение на извършените локални избори. Това написа на профила си във Facebook водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Ето и цялостния текст:

Ваше превъзходителство,

Както към този момент знаете, в България се организираха постоянни избори за локална власт и бяха определени членовете на общински изборни органи.

Въпреки напъните на държавното управление да сложи Българска социалистическа партия в ъгъла посредством понижаване на държавното финансиране за партиите и практикуване на напън върху претендентите, Българска социалистическа партия означи забележителен растеж в поддръжката за претендентите си.

Бих желала да употребявам случая да Ви осведомявам за нашата оценка за извършените избори. Отново бяхме очевидци на акция и гласоподаване в прорез с главните стандарти за почтени и свободни избори. Отново трябваше да се борим с платен избор, корпоративен напън и гласоподаване от боязън.

Не единствено тези практики изкривиха резултата от гласуването, тук-там резултатите бяха искрено фалшифицирани. Един явен образец бяха резултатите в София, където операциите на гласуването и резултатите бяха невиждани.

Нещо повече, откакто изборите минаха, репресиите против поддръжниците на Българска социалистическа партия не стопираха. Кандидатът за кмет на Ловеч Радина Банкова е със запорирани от Национална агенция за приходите сметки. Изпълнителното произвеждане се основава на неправилни данни, подадени от Национална агенция за приходите.

Един от нашите поддръжници, детска учителка, беше неотложно уволнена дисциплинарно. Подобно е ситуацията със свекървата на претендент за общински консултант. Други наши симпатизанти, заети в общински сдружения и администрация, също са били заплашвани с уволняване. Имаме случаи, когато стартира данъчна инспекция против наши претенденти.

БСП е твърдо решена да отбрани всеки наш покровител с всички политически и законови средства. Но това не може да продължава повече. Още един път Ви апелирам за поддръжка в задачата ни да превърнем България в свободна и демократична страна, където главните правила като независимост на волята, честните избори и върховенството на закона са норма.

С почитание,

Корнелия Нинова

Председател на Народно събрание на

Българска социалистическа партия

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР