Днес изпращаме доцент Кристиан Таков. Всички, които желаят да окажат

...
Днес изпращаме доцент Кристиан Таков. Всички, които желаят да окажат
Коментари Харесай

Прощаваме се с доц. Кристиан Таков

Днес изпращаме доцент Кристиан Таков.

Всички, които желаят да окажат последна респект и да изразят съболезнованията си на околните му, ще могат да го създадат по време на опелото. То стартира в 14 ч. в църквата " Св. Седмочисленици " в София.

Доцентът по гражданско, фамилно и комерсиално право в Софийския университет умря на 11 юли на 51 години.

Кристиан Таков е роден на 7 ноември 1965 година Завършва Немската гимназия, а по-късно - право в СУ. Специализира в Хамбург и Фракфурт, германия. Носител е на Хумболтова стипендия в Института „ Макс Планк “, член на Академичния съвет на Софийския университет от 2007 до 2011 година

От 1994 година е съдия в Арбитражния съд към Българската търговско-промишлена палата, през 2004 година става и негов ръководител. Член на Консултативния съвет по законодателството (2001-2002 г.), на Надзорния съвет на Агенцията за следприватизационен надзор (2002 г.), консултант по правни въпроси на президента Росен Плевнелиев.

Член на Дружеството за германо-българско правно съдействие. Съосновател на Института за немско право към Юридическия факултет на Софийския университет.

Научен секретар на публицистичната гилдия на сп. „ Съвременно право “.

В последните години от живота си доцент Таков интензивно защитаваше гражданската позиция за пълноценна правосъдна промяна, която да пресече корупционния модел. Той е един от учредителите на партия " Да, България ".

На 10 ноември 2013 година изнася мощна тирада пред студенти в СУ, чийто митинг поддържа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР