Днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ съвместно с Националния дворец на

...
Днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ съвместно с Националния дворец на
Коментари Харесай

НДК ще бъде осветен в червено в подкрепа на донорството


Днес Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ взаимно с Националния замък на културата (НДК) ще отбележат Европейския ден на донорството и трансплантацията.

Целта на отбелязването на този ден е да притегли вниманието на гражданското общество, здравната общественост и политиците от цяла Европа към смисъла на тази животоспасяваща терапия. Най-вече този ден е опция да се почетат всички донори на органи и техните фамилии, както и да се благодари на експертите по трансплантация в цяла Европа.

Към момента 1153 български жители живеят с вярата да получат нов орган, който да им разреши да водят естествен живот. От началото на година досега в България са осъществени 12 донорски обстановки, които дадоха късмет за живот на 36 наши сънародници и на 7 чужденци.

Солидарно и в съгласуваност със Съвета на Европа, България посредством Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ и управлението на Националния замък на културата ще осветят в алено фасадата на НДК.

Фасадата на НДК ще остане осветена в продължение на 12 часа – от 19 часа на 12 октомври до 7 часа сутринта на 13 октомври.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР