Днес истината често се дави в море от фалшиви новини.

...
Днес истината често се дави в море от фалшиви новини.
Коментари Харесай

Истината се дави в море от фалшиви новини, предупреди президентът

Днес истината постоянно се дави в море от подправени вести. Бързината взема превес пред достоверността. За това предизвести президентът Румен Радев при откриването на Шестия международен конгрес на осведомителните организации в София. Домакин на форума е Българката телеграфна организация, а държавният грлава произнесе привествено слово пред участниците.
Разрушителният резултат на информацията към този момент може да бъде по-голям от този на бомбите и ракетите, добави Радев. И приветства решимостта на уредниците и всички участници да търсят подходи към тези нови провокации.
Провеждането на Шестия международен конгрес на осведомителните организации дава опция точно в София да бъдат сложени настоящите трендове, провокации и благоприятни условия пред осведомителните организации. Затова желая да благодаря на Българската телеграфна организация за напъните и организацията, обърна се към домакините президентът.
Мотото на конгреса е " Бъдещето на новините ". Във фокуса на полемиките са тематиките за подправените вести, изкуствения разсъдък, новите модели на благосъстоятелност на осведомителните организации и новите източници на информация.
Президентът Радев добави, че тематиката, която е сложена на конгреса за бъдещето на новините, действително е за бъдещото на човечеството.
Според Радев хората изпитват изострен недостиг от навременна, справедлива и достоверна информация. Той е на мнение, че тази наклонност ще се задълбочава.
Румен Радев добави, че дигитализацията и новите технологии предоставиха големи и немислими благоприятни условия на осведомителните организации и медиите, само че в това време те са изправени пред големи провокации. Той добави, че взривът на обществените медии опустошава откритите логаритми за събиране, придобиване, обработка, разбор и разпространяване на информацията. Растящите финансови проблеми пред професионалните организации и медии водят до политически и стопански зависимости и до подкопаване на професионалните и етичните стандарти.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР