Днес искаме да коментираме една тема, която мина малко встрани

...
Днес искаме да коментираме една тема, която мина малко встрани
Коментари Харесай

От БСП поискаха незабавни разговори и дебати за бюджета за 2020 г.

Днес желаеме да разясняваме една тематика, която мина малко настрана през последните дни. Данните на Българска народна банка и Национален статистически институт демонстрират, че за последната година в България има 90 нови милионери, над 800 000 са работещите небогати, а повече от 1 млн. души живеят под прага на бедността. Всички тези данни приказват, че обществената ножица се отваря доста мощно и разликите се задълбочават. Много райони се обезлюдяват. Виждаме скупчване на хора в огромните градове и оттова идват техните проблеми - тапи, замърсен въздух.

``
реклама

Това сподели брифинг ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Идват локални избори и хората се интересуват от това ще работи ли градската болница, ще им ремонтират ли пътя, ще нарастне ли водата. Всички тези проблеми се вземат решение от огромната политика. В момента по тази тематика се кове желязото в Брюксел. Има информации, че от ден на ден български общини няма да получат евросредства. От държавното управление никой не дава информация по какъв начин вървят тези договаряния в Брюксел. Ще има повече средства за кохезионна политика, само че никой не знае по какъв начин тези пари ще се отразят на общините. Това са стратегическите въпроси за България. За нас това е значимата политика, която се прави с диалози и диспути, а не с пиар акции ", безапелационна бе Нинова.

" Сега се приготвя бюджета за 2020 година на страната, който най-вероятно ще бъде копи пейст от предходната година и ще бъде показан в последения миг за разглеждане в Народното събрание. Виждате какво става в прилежаща Гърция- държавното управление отпуска средства за пенсионери, млади майки, студенти. Ние постоянно сме поставяли тези въпроси и са ни упреквали в популизъм. Не, това не е популизъм. Ние желаеме още в този момент да седнем и да обсъждаме бюджета за 2020 година. Имаме съответни оферти. Предложението ни е доброжелателно и не виждам нищо неприятно в него. Всички партии би трябвало да седнем и да създадем своите оферти. Трябва да се организира полемика и с всички български евродепутати. За нас по този начин се прави политика - с диспути, причини и рационални оферти. Това желаеме ние. Трябва да се разясняват сериозните тематики. Правителството единствено се хвали с икономическия растеж, само че хората не усещат нищо от този растеж, а тъкмо те основават тези богатства ", съобщи още Корнелия Нинова.

" Към момента в 120 общини са протекли събрания на нашите организации и са номинирани кметове за локални избори. Най-много такива събрания ще има в края на август и началото на септевмри. Номинациите би трябвало да бъдат утвърдени от Националния съвет, който ще организира най-малко три съвещания от 3 септември натам, тъй като няма по какъв начин единствено на едно съвещание да одобрим всички кандидатури. До 10-15 септември ще имаме цялостна подготвеност да обявим имената на претендентите за кметове. За претендента ни за кмет на София ще реши градската организация, която също ще организира заседание при започване на септември ", отговори Нинова на въпрос за подготовката на Българска социалистическа партия за локалните избори.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 ас (преди 58 секунди) Рейтинг: 20843 | Одобрение: 8008 няма смисал те ще го трансформират 15-20 преди края на годината. Напиши коментарИме:Коментар: