Днес искам още по-ясно да изразя решителното осъждане на руската

...
Днес искам още по-ясно да изразя решителното осъждане на руската
Коментари Харесай

Кирил Петков: Българското правителство не може да стои със затворени очи при тази братоубийствена война

Днес желая още по-ясно да изразя решителното наказание на съветската експанзия върху Украйна. Това е братоубийствена война. В момента от двете страни към този момент няколко хиляди млади бойци са починали. Едновременно с това имаме и много починали жертви, а и доста огромна част от цивилното население в Украйна се крие в метрото, чака всеки ден, всяка нощ да има заличаване на техните домове. Това сподели министър-председателят Кирил Петков на брифинг пред публицисти.

„ Ние сме създали цялостен лист на българите в Киев, които желаят да се изтеглят. В момента новият брой е към 140 индивида, имаме 30 индивида в посолството и чакаме зелен кулоар, когато е безвредно да можем да ги изтеглим от Киев. “

„ Българското държавно управление не може да стои със затворени очи, когато виждаме мирни жители под подобен огромен риск в тази братоубийствена война. Толкова е тъпо по какъв начин един водач стои в сигурност на дългата маса, а млади бойци, поради неговите ужасяващи решения, загиват”, акцентира Петков.

Министър-председателят посочи, че България се причислява към другите страни в Европейски Съюз и НАТО, които ще поддържат Украйна с филантропична помощ и военна-логистична поддръжка.
https://www.facebook.com/PrimeMinisterKirilPetkov/videos/330091275583129
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР