Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Тази

...
Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Тази
Коментари Харесай

Петков: Днес ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН поставиха под риск 2,6 млрд. лева за българската икономика

Днес желая да отбележа нещо доста значимо за страната. Тази заран нямаше кворум в българския парламент. Това значи, че през днешния ден не беше признат Законът за ръководство на европейските средства. Това съобщи преди началото на днешното държавно съвещание министър-председателят Кирил Петков.

,,С този акт рискувахме 2,6 млрд лв., които трябват, и това са първите пари по Плана за възобновяване и развиване, които ще влязат в стопанската система. Срокът е 30 юни. Днес всеки един народен представител, който не присъстваше в Народното събрание, бе част от повода да имаме риск за такава голяма сума за българската икономика'', добави министър председателят.

,,Едновременно с това бяха провалени и измененията в Закона за висшето обучение. По този метод взаимното образование сред другите университети не може да се случи'', уточни още той.

Освен това, макар че беше свален Никола Минчев, новото болшинство, което се обрисува от ГЕРБ, Движение за права и свободи, "Възраждане " и останалите депутати от Има Такъв Народ, не можаха даже да създадат предложение за ръководител на Народно събрание. Това ли са им кардиналните ходове? Как ще обяснят, че още в първия ден, когато имаха опция да създадат нещо дружно, образованието бе спряно в неговия напредък, сложиха под риск над 2,5 милиарда лв. и даже не можаха да излъчат ръководител, разяснява Кирил Петков.

,,Тази посока за нас като държавно управление би трябвало да ни ужасява'', призна най-после министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР