Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Тази

...
Днес искам да отбележа нещо много важно за държавата. Тази
Коментари Харесай

Петков: Днес ГЕРБ, ДПС, Възраждане и ИТН поставиха под риск 2,6 млрд. лева за българската икономика

Днес желая да отбележа нещо доста значимо за страната. Тази заран нямаше кворум в българския парламент. Това значи, че през днешния ден не беше признат Законът за ръководство на европейските средства. Това съобщи преди началото на днешното държавно съвещание министър-председателят.

,,С този акт рискувахме 2,6 млрд лв., които трябват, и това са първите пари по Плана за възобновяване и развиване, които ще влязат в стопанската система. Срокът е 30 юни. Днес всеки един народен представител, който не присъстваше в Народното събрание, бе част от повода да имаме риск за такава голяма сума за българската икономика``, добави министър председателят.

 ,,Едновременно с това бяха провалени и измененията в Закона за висшето обучение. По този метод взаимното образование сред другите университети не може да се случи``, уточни още той.

Освен това, макар че беше свален Никола Минчев, новото болшинство, което се обрисува от ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Възраждане " и останалите депутати от Има Такъв Народ, не можаха даже да създадат предложение за ръководител на Народно събрание. Това ли са им кардиналните ходове? Как ще обяснят, че още в първия ден, когато имаха опция да създадат нещо дружно, образованието бе спряно в неговия напредък, сложиха под риск над 2,5 милиарда лв. и даже не можаха да излъчат ръководител, разяснява.

,,Тази посока за нас като държавно управление би трябвало да ни ужасява``, призная най-после министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР