Днес инспектори на Агенцията по безопасност на храните и Столичния

...
Днес инспектори на Агенцията по безопасност на храните и Столичния
Коментари Харесай

Продължават проверките на БАБХ по пазарите в София

Днес инспектори на Агенцията по сигурност на храните и Столичния инспекторат наблюдаваха дали се съблюдават разпоредбите на пазара в Долни Богров. Нарушенията, които откриха, не са свързани с продажбата на домашни прасета и артикули от свинско месо.

На пазара в Долни Богров от няколко години не се оферират живи свине, настояват търговците. Но през днешния ден с няколко изключения липсваха и други животни за обмен.
Д- р Емил Славев, БАБХ: Явно търговците на птици бяха предизвестени и лекичко се изнесоха. Живи свине не са установени.
Пазарът няма регистрация. След направения през днешния ден констативен протокол ще бъде изпратена покана на шефа на " Пазари - Север " за сформиране на акт за административно нарушаване.

Инспекторите още веднъж предизвестиха да бъдем деликатни с питателните артикули на сходни места. Най-често предлаганото месо не е изследвано за трахинела - паразит, който може да аргументи тежко заболяване.

Д- р Емил Славев: Ако пристигна месо или месен артикул, който е инфектиран от африканска чума, и това нещо попадне по хранителната верига при други свине, то се надлежно другите свине ще бъдат инфектирани.
Сред откритите нарушавания на пазара беше неспазването на регламента за продажба на яйца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР