Днес има хора, има управление в нашата страна, което поставя

...
Днес има хора, има управление в нашата страна, което поставя
Коментари Харесай

Карадайъ: Имаме управление, което поставя под риска евроатлантическото ни бъдеще

Днес има хора, има ръководство в нашата страна, което слага под риска евроатлантичеснкото бъдеще на нашата татковина. Това е доста рисково, съобщи в каолиновското село Пристое водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, където се означи 29-та годишнина от майските събития през 1989 година

Най-много на нас ни отива да заявим - ние ще бъдем по-единни от всеки път в отбрана на демокрацията, в отбрана на евроатлантическото бъдеще на нашата татковина, на нашите деца и младежи. Ние ще бъдем единни в отбраната на демокрацията и на Балканите, и в нашия район, и в Европа и в Еврпейския съюз, добави той. Лидерът на Движение за права и свободи добави, че партията следва линия за интеграция освен на Балканите, а на Югоизточна Еворпа.

„ Имаме силата да отстояваме правата и свободите на всички жители. Имаме силата и идеята да защитим демокрацията в нашата татковина, в нашия район и в Европа, когато е под риск. А тя през днешния ден е под риск. ", настоя Карадайъ.

" В нашата татковина ние за жалост оставаме единствени, които се противопоставяме на омразата, на национализма, на разделянето. И 89-та година бяхме единствени, които се противопоставихме на тези грозни процеси. Тогава бяхме единни и успяме ", обърна се ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към стотици, пристигнали на възпоменателения протест.

На митинга участваха зам.-председателите на Движение за права и свободи Филиз Хюсменова, Ахмед Ахмедов, Янко Янков, Нигяр Джафер - зам. ръководител на Народно събрание, Йордан Цонев, Хамид Хамид и Халил Летифов – зам. ръководители на ПГ на Движение за права и свободи, народните представители Хасан Адемов, Велислава Кръстева, Ихсан Хаккъ, Танер Али, Имрен Мехмедова, Бюрхан Абазов, Джейхан Ибрямов, Хайри Садъков, Елхан Кълков, евродепутатът и водач на Младежко Движение за права и свободи Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, членове на ЦОБ Камен Костдинов, Четин Казак и Рушен Риза и представители на младежките структури, регионалните ръководители на Движение за права и свободи Айсел Руфат, Сали Табаков, Ердинч Хаджиев, кметове на общини, общински съветници, общински ръководители на Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден управлението на партията, дружно с регионалната организация на Движение за права и свободи Шумен, народни представители, членове на ЦОБ, евродепутати и представители на Младежко Движение за права и свободи сервираха венци и цветя на паметниците на жертвите на така наречен „ възродителен развой " в селата Кус, Тодор Икономово, Климент и Пристое.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР