Днес или утре ще внеса в Столичния общински съвет дългосрочната

...
Днес или утре ще внеса в Столичния общински съвет дългосрочната
Коментари Харесай

Визия за София за следващите 30 години влиза за разглеждане в Столичния общински съвет

Днес или на следващия ден ще внеса в Столичния общински съвет дълготрайната визия за развиване на София. Тя касае развиването на града за идващите десетилетия. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на " Визия за София ", която ще бъде в основата на смяната на общия организационен проект на столицата. 

Дългосрочната тактика " Визия за София " планува през 2050 година София да е стилен, многолик и адаптивен град, ръководещ ловко ресурсите си и включващ жителите в решенията за бъдещето. Само по този начин Столична община може да основава и поддържа разнородни благоприятни условия за развиване и високо качество на живот. Стратегическият документ съдържа общо 24 дълготрайни цели за развиването на общината. Планът за тяхното реализиране минава през 230 основни стъпки, 385 съответни ограничения за реализиране на задачите, разпределени във времето от 2020 до 2050 година, с които регулярно ще  се мери и регистрира напредъка.

" На два стадия ще бъде признат този документ. Първата част в действителност е дълготрайната част, в която са включени петте целта, от които се обединихме безусловно всички. В този документа са включени 24 дълготрайни цели, за които загатнах, 230-те стъпки, разпределени във времето. Вторият документ, който следва да бъде квалифициран и импортиран в Общински съвет, това е краткосрочната част, в която са включени ограниченията, засягащи в поголямата си част в интервала 2020 – 2025 година. Това в действителност е нашата конкретна работа, плановете, обектите, върху които залагаме до края на този мандат. Така че тази част е доста по-конкретна ", изясни кметът на София Йорданка Фандъкова. 

" Предлагаме Общинския съвет да одобри стратегическата част, дълготрайната визия, след което да прегледа деликатно и всички тези ограничения. От " Визията " следва задание за разработване на общоустройствен проект. Срокът, който се надявам да съблюдава екипът е края на 2020 година, т.е. до края на тази година да имаме задание “, сподели още Фандъкова.

За основаването на " Визия за София " през последните две години са извършени десетки проучвания, разбори и полемики, в които са се присъединили над 10 000 организации и специалисти. Веднъж призната, " Визията " ще служи за основа за смяната на Общия организационен проект на Столична община, основа на Плана за интегрирано развиване на общината до 2027 година и за съгласуване, мониторинг и възобновяване на общинските стратегически и планови документи отсега нататък.

" Очаквам са получим поддръжка от Столичния общински съвет. След внасянето на отчета, ще стартират разискванията в комисиите. Истината е, че през това време в работата на екип, който приготвя визията на София се включиха 10 хиляди организации, жители, сътрудници и също по този начин общински съветници, които работиха и участваха в разискванията от самото начало ", добави Фандъкова. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР