Днес или утре ще бъде взето решение за намаляване на

...
Днес или утре ще бъде взето решение за намаляване на
Коментари Харесай

Кунчев: До 3 месеца ще е срокът между втора и бустерна доза

Днес или на следващия ден ще бъде взето решение за понижаване на интервала за бустерна доза, съобщи в студиото на БиТиВи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Вероятно срокът сред втора доза и бустер ще е 3 месеца, а за имунизацията на „ Янсен” - 2 месеца.

Той предвижда, че след празниците ще усетим новата вълна, която ще донесе разновидността Омикрон. Кунчев го съпостави с цунами, цитирайки английски здравен експерт. Случаите се удвояват през няколко дни, което значи, че обстановката ще е тежка и доста сериозна, предизвести експертът. И още веднъж разяснява, че поради ниската имунизация у нас вълната ще е по-тежка, ще има повече приети в болница и смъртни случаи в съпоставяне със Западна Европа. Все отново, положителната характерност на Омикрон е, че води до по-малко тежки случаи и смъртността му не е толкоз висока, сподели още Кунчев.

Ако другите карат всички талази по избран метод, ние ги караме по-тежко поради ниския брой имунизирани, сподели още той и добави: Ако продължаваме да сме страната с най-ниско имунизационно покритие това, което ни чака, не е положително.

До момента РЗИ-тата са подали към прокуратурата 33 сигнала за подправени зелени документи. Предполагам, че в границите на първите 2-3 месеца на 2022 година ще има неоправдателни решения на съответните съдилища, предвижда доцент Кунчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР