Днес Илън Мъск не само обяви новите имена на ракетата

...
Днес Илън Мъск не само обяви новите имена на ракетата
Коментари Харесай

Tesla започва инсталирането на зарядни станции Supercharger от следващо поколение

Днес Илън Мъск освен разгласи новите имена на ракетата BFR и на галактическия транспортен съд BFS, само че и направи редица забавни изказвания за своята автомобилна компания. Генералният шеф на Tesla показа проектите си за построяването на верига от напълно нов вид зарядни станции Tesla Supercharger .

Според тази информация, към края на 2019 година Tesla има намерение да удвои броя на своите станции Supercharger, с цел да може услугата да стане налична за 95-100% от жителите на страната. Уеб порталът Electrek припомня, че към края на тази година Tesla имаше желание да конфигурира над 18 000 зарядни станции в целия свят. Тази цел очевидно няма да бъде достигната до дъно, тъй като към сегашен ден автомобилната компания на Мъск има 11 414 станции.

Supercharger V3, which starts rolling out early next year, will also charge much faster

— Elon Musk (@elonmusk) November 19, 2018

Мъск сподели, че от идната година Tesla пристъпва към построяването на зарядните станции от ново потомство Supercharger V3 . Технически детайлности не бяха обявени, като ръководителят на Tesla сподели единствено, че в новите зарядни станции електрическите автомобили ще се зареждат доста по-бързо.

Да си напомним, че в края на 2016 година, когато говореше за Supercharger V3, Илън Мъск загатна, че оптималната мощ на третото потомство зарядни станции Tesla Supercharger доста ще надвиши 350 KW. Подобна е мощността на зарядните станции съгласно европейските стандарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР