Днес и утре в София ще се проведе Общото събрание

...
Днес и утре в София ще се проведе Общото събрание
Коментари Харесай

Кметове и министри ще обсъждат бюджета на общините

Днес и на следващия ден в София ще се организира Общото заседание на Националното съдружие на общините в Република България. То е първото след локалните избори в края на октомври 2023 година.

Дневният ред включва приемане на доклади за активността на Управителния и Контролния съвет на сдружението за предходната година. Програма за активността за тази година, доклад за осъществяването на бюджета на общинското съдружие за миналата година и проектобюджет за актуалната.

Приветствие към форума ще насочи президентът Румен Радев, а този следобяд е планувана полемика с присъединяване на министър-председателя акад. Николай Денков, заместител министър-председателя Мария Габриел и министъра на финансите Асен Василев по настоящи въпроси за взаимоотношението на централната и локална власт.

В утрешния ден в общото заседание на кметовете ще вземе присъединяване министърът на районното развиване Андрей Цеков. Предстои избор на членове на Управителния и Контролния съвет за новия мандат. Той се прави с скрито гласоподаване, като резултатите ще бъдат оповестени преди началото на утрешното съвещание на Общото заседание. След това следва процедура по издигане на претенденти за ръководители на двата органа и избор също посредством скрито гласоподаване.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР