Днес и утре в Бургас се събират най-добрите български скейтбордисти

...
Днес и утре в Бургас се събират най-добрите български скейтбордисти
Коментари Харесай

Бургас е домакин на топ състезание за скейтбордисти

Днес и на следващия ден в Бургас се събират най-хубавите български скейтбордисти и майстори от още 18 страни. Състезанието е реалност, тъй като в града е издигнат един от най-модерните скейт паркове в България. Как изоставена площадка в краен квартал се трансформира в терен за интернационалните надпревари - вижте в идващия репортаж.

Скейтбордът трансформира животи. Това най-добре знае скейтърът Мартин Дечев, който е виждал по какъв начин наподобява един от крайните квартали на Бургас преди там да бъде издигнат скейтпарк. Всичко се случва, тъй като общината кандидатства за европейски пари с тази концепция.
Мартин Дечев, уредник на интернационално скейтборд съревнование: Преди 5-6 години тази площадка представляваше занемарена детска площадка със остарели люлки, които бяха неизползваеми. След това се построи този скейтпарк. Това, че доста деца са се запалили по скейт, ги е избавило от други неща, аз това го видях в действителност с очите си. Първите дни като идвах тука, виждах такива неща по какъв начин се случват някакви неприятни неща и след това виждам, че тези деца карат скейт и са фокусирани единствено в скейта.
Средствата за парка идват от Европа, само че концепцията за това по какъв начин да наподобява е напълно българска. Проектиран е, тъй че скейтбордистите да преодоляват нови височини. След построяването на тази площадка морето може и да ревнува. Защото до Бургас пътуват хора от всички краища на България, не поради Черно море, а с цел да покарат. В последните пет години това вършат и хора от целия свят поради интернационално съревнование по скейтборд. Най-добрите скейтбордисти безспорно към този момент са на площадката, тъй като датите на надпреварата са този уикенд.
Мартин Дечев, уредник на интернационално скейтборд съревнование: За пета поредна година в действителност се провежда това съревнование, към този момент е одобрено, прилив на участници от целия свят - Аржентина, Бразилия, Перу, Колумбия, Русия - доста, доста места - отвред - над 50 професионални карачи чакаме.
Още за основаването на един от най-модерните скейтпаркове в България - гледайте на следващия ден в предаването #Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР