Днес и утре министър-председателят Бойко Борисов ще посети Хърватия и

...
Днес и утре министър-председателят Бойко Борисов ще посети Хърватия и
Коментари Харесай

Преммиерът Борисов на посещение в Хърватия и Украйна

Днес и на следващия ден министър-председателят Бойко Борисов ще посети Хърватия и Украйна. В Загреб Борисов ще беседва с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович, а в Киев - с президента Петро Порошенко и премиера Володимир Гройсман.

Борисов и Пленкович ще обсъдят напредъка по плановете, стартирани по време на Българското председателство. Целта е доближаване на страните от Западните Балкани с останалите страни в Европа и посред им.

По време на срещата на върха ЕС-Западни Балкани предходната седмица в София беше доказано, че европейската вероятност на района не се слага под подозрение от страните членки. Тогава Борисов съобщи:

Не е ли по-добре тези хора да са в договаряния с Европейски Съюз и техния политически хайлайф да се стреми да покрива всичките критерии?

На 17-и май в София Хърватия пое самодейност за диалози в същия формат през 2020-а година

В Загреб министър председателят Борисов ще открие монумент на Иван Вазов в парка Бундек. Монументът е знак на историческите връзки сред България и Хърватия.

В Киев Борисов ще се срещне с президента на Украйна Петро Порошенко и с премиера Володимир Гройсман. По време на диалозите ще бъде дискутирано задълбочаването на контактите сред двете страни, както и настоящи външнополитически въпроси. Борисов ще взе участие и в гала по разкриване на мемориална плоча на Димитър Пешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР