Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от

...
Днес и утре е върхът на синоптичната обстановка, а от
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Юни ще бъде по-валежен от нормалното

Днес и на следващия ден е върхът на синоптичната конюнктура, а от неделя стартира да отслабва, да се стабилизира атмосферната циркулация и в понеделник, вторник, след което от сряда, ни чака една доста хубава и топла седмица, предвижда климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му месец юни ще се окаже по-валежен от естественото, а не по изсъхнал, каквито бяха прогнозите за него.

" Гърция на практика ще отнесе по огромната част от дъжда в взаимозависимост от това къде ще мине центъра на циклона. Градушки с огромен интензитет не се чакат, тъй като температурите не са толкоз високи ", означи още той пред БТВ.

Според климатолога от понеделник, със стабилизирането на атмосферата, ще вали отново след обедните часове. " От понеделник ще забележим слънце, ще си грее до обед по шареничко, след което към този момент стартира едно стопляне, тъй че от 18 и изключително от идната събота ни чака до към 25 градуса, топло и доста слънчево време ", сподели проф. Рачев.

По думите му още от понеделник стартират да затихват нещата в Източна и Североизточна България, до момента в който в Западна и Южна петък и събота ще са върхът на синоптичната конюнктура, а по-късно ни чака стопляне с по-високи температури.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР