Днес и утре /18 и 19 април/ в хотел Житомир“

...
Днес и утре /18 и 19 април/ в хотел Житомир“
Коментари Харесай

Дуалната система на обучение отново е на дневен ред в Монтана

Днес и на следващия ден /18 и 19 април/ в хотел „ Житомир “ в Монтана се организира третото съвещание на Комитета за наблюдаване на стратегия „ Образование “ 2021 – 2027 година
Заседанието ще бъде намерено в 16 часа от проф. дхн Георги Вайсилов – шеф на изпълнителна организация „ Програма за обучение “ и ръководител на комитета по наблюдаване.
Дневният ред включва отчети за напредъка на програмата през миналия интервал и дейностите на ръководещия орган. Ще бъде показана ролята на районните управлени1 на образованието в осъществяване на стратегическите интервенции по европейската стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “. Участниците ще се срещнат и с капиталовата тактика за осъществяване на финансовите принадлежности по Програма „ Образование “ 2021-2027 година “.
Във втория ден на съвещанието ще се включи и кметът на Монтана Златко Живков, който е и член на комитета на наблюдаване на стратегия „ Образование “ 2021 – 2027 година
Утре участниците в съвещанието ще обсъдят методологии и критерии за асортимент на три интервенции на програмата. Те са за развиване на дуалната система на образование, за ограмотяване на възрастни и за десегрегация на учебните заведения, предварителна защита на вторична сегрегация и срещу дискриминирането.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР