Днес хората над 64-годишна възраст представляват по-голямата част от населението

...
Днес хората над 64-годишна възраст представляват по-голямата част от населението
Коментари Харесай

5 мита за остаряването

Днес хората над 64-годишна възраст съставляват по-голямата част от популацията на планетата, написа profit.bg.

Никога преди в историята това не се е случвало. Доколкото нашето общество стартира да старее от наскоро, не е изумително, че визиите ни за процеса на остаряване са неправилни.

И това е забавно: Как да определите същинската си възраст?

Т. нар. обстоятелства за старостта ни карат да изпадаме в ред заблуждения.

1. Либидото и половата интензивност понижават

Това не е истина. С възрастта хормоналният декор се трансформира, само че това не се отразява наложително върху либидото. При доста дами то се покачва след менопаузата.

Експерти настояват, че на либидото и половата интензивност въздействат не възрастта, а събитията, типични за по-възрастните. Например неналичието на сътрудник.

2. Заради възрастта мозъкът стартира да действа по-зле

Това не е по този начин. Невроните работят другояче, когато стареем. Може да ни стане по-трудно да запаметяваме. Подобно на случая със секса, тези качества мощно зависят от обществените условия, физическата и умствената интензивност.

3. Ставаме по-консервативни

Не е тъкмо по този начин. Представете си 10 индивида – един на 10 години, различен на 20 години, трети – на 30 години, и така нататък Най-възрастният ще бъде минимум демократичен, спрямо останалите.

Така вършиме извод, че с напредването на възрастта ставаме консервативни. Грешите, в случай че смятате, че при започване на живота си и във всеки един негов стадий човек има едни и същи политически възгледи.



4. Ставате по-малко щастливи

За благополучие, това не е по този начин. Социолози от университета в Чикаго откриха, че въпреки щастието да е най-интензивно в интервала сред 30-ата и 40-ата година, като цяло равнището на благополучие с възрастта самонараства, в случай че, несъмнено, няма условия и фактори, които да го помрачават.

Доказано е, че колкото по-възрастни ставаме, толкоз повече се фокусираме върху приятните мемоари и умеем да направляваме своите страсти.

5. Имунната система отслабва

Това е по този начин като цяло, само че имунната система на възрастните хора може да варира.

Недохранването може да отслаби имунитета даже на младежите. Затова би трябвало да обърнете внимание на менюто си.

Освен това би трябвало да знаете, че с времето и насъбраните години сътворяваме имунитет против разнообразни заболявания. Колкото по-възрастните сме, толкоз по-малка е вероятността да заболеем.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР