Днес Хавиер Масчерано се сбогува с всички в Барселона. Утре

...
Днес Хавиер Масчерано се сбогува с всички в Барселона. Утре
Коментари Харесай

Масчерано: Най-трудното в Барса е да напуснеш, но вече не съм на ниво за този отбор

Днес Хавиер Масчерано се сбогува с всички в Барселона. Утре ще бъде на " Камп Ноу " по време на мача с Еспаньол, с цел да го направи и с почитателите на клуба. Изпращането му беше прочувствено. Ето какво сподели аржентинецът:

" Когато имаш даже дребни подозрения дали искаш да останеш някъде, значи е време да си тръгнеш. Аз имах такива подозрения за Барса в последната година. Опитвах се да не преча на моите съотборници. Раздавах се на тренировките и мачовете до последния ден. Винаги съм желал най-хубавото за клуба. Може да прозвучи егоистично, само че пристигна време да помисля и за моето персонално благополучие. Опитвам се да не нараня никого.

Имах добра връзка с треньора Ернесто Валверде. Той също желае най-хубавото за тима. Иска да реализира доста в специалността си. Справя се добре, вижда се от резултатите през сезона. Благодаря му, че разбра обстановката и възприятията ми. И ме пусна още в този момент да си потегли. Искам да играя постоянно. Но одобрявам действителността - на 33 не съм футболистът за Барса, който бях при идването ми тук преди доста, доста време. Имам потребност от тази смяна.

Благодаря на клуба, на управлението, съотборниците ми, на всеки един чиновник в Барса, че направиха този жест към мен и ме изпращат по подобен метод. Уникално е! Да, повече от клуб е - едно семейство. Най-важното за мен и това, което ме радва, което ме разплаква от наслада, са думите към мен на моите съотборници. Утре ще бъде на стадиона по време на мача с Еспаньол, с цел да се сбогувам и с публиката. Благодаря откровено и на почитателите за поддръжката през този интервал.

Когато пристигнах в Барса знаех, че ще ми бъде доста мъчно да се преборя за титулярното място. Но го направих. Спечелих толкоз доста трофеи и купи, имах достойнството да съм част от невероятни тимове на клуба. Не бях №1 в света като опорен халф, само че се сравях в Ливърпул. И внезапно станах бранител в Барселона. Е, мисля, че и на този пост съумях. В последна сметка човек би трябвало да се труди доста и да прави нещата по най-хубавия метод.

Пожелавам всичко най-хубаво на клуба и съотборниците ми и за в бъдеще. Този сезон е добър, нека приключи с три купи. И да се надгради за идващите години. Надявам се да ме викнат да честваме требъла. Ако не мога да дойда - ще чествам с тях от разстояние. Имах шанса да съм част от Барса близо 8 години. Горд съм с това, което реализирах и завоювах. Най-добрата оценка за теб я дават тези към теб. Радвам се, че получавам такава оценка от моите сътрудници.

Най-трудното в Барселона? Именно това - да напуснеш... Слагам завършек на кариерата си в най-елитния футбол. Беше мъчно решение, само че към този момент го взех и не скърбя. Барса остава доста специфичен клуб за мен. Прегръщам ви!

 Хавиер Масчерано се разплака, Барса още веднъж потвърди, че е повече от футболен клуб (СНИМКИ)
Хавиер Масчерано се разплака, Барса още веднъж потвърди, че е повече от футболен клуб (СНИМКИ)

Вижте какво изпращане му проведоха
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР