Днес градът под Околчица отбелязва своя празник. По традиция в

...
Днес градът под Околчица отбелязва своя празник. По традиция в
Коментари Харесай

Почетен гражданин на Враца стана проф. Пенка Маринова - директор на филиала на Медицинския университет

Днес градът под Околчица отбелязва своя празник. По традиция в Деня на Враца се организира тържествена сесия на Общинския съвет, на която бе показан интерактивен доклад за основните решения на локалния парламент в интервала 2015-2019 година. Тържествената сесия откри ръководителят на Общинския съвет – Румен Антов с думите:
" Днес се обръщаме с респект към историята и насочваме взор към бъдещето, което ще оставим на нашите деца и внуци. Постигнатото през мандата демонстрира по какъв начин развиваме нашия град, когато сме единни. Приветствам всички поданици на Враца, които с труда и гения си, способстват за модернизирането на града. Честит празник! “
Кметът на Враца Калин Каменов акцентира в изявлението си, че " максимата " децата са нашето бъдеще " не е факсимиле, тъй като всяко едно нещо, което е осъществено в последните три години, е направено точно за – превръщането на Враца в град, в който могат да живеят, работят и да се развиват нашите деца ".
" Враца да е образец за разрастващ се град, г арантиращ сигурността на своите поданици . Това няма по какъв начин да го реализира самичък или със своя екип, в случай че не чувствам Вашата поддръжка, градивна рецензия и предпочитание за смяна. В днешния ден няма потребност от доста думи, а от обединяване ", сподели още кметът Каменов.
Празничната сесия във връзка Деня на Враца продължи с награждаване с  най-високите публични оценки – „ Почетен жител “ и „ Наградата на Враца за 2019 година “.  Със званието „ Почетен жител “ бяха отличени дългогодишният шеф на врачанския филиал на Медицински университет – София – проф. Пенка Маринова, поради приноса й за одобряване на Враца като научен и учебен център. Посмъртно наградата бе връчен и на Огнян Бенински за построяването на актуалната градска среда във Враца.
Отличието „ Наградата на Враца за 2019 година “ получиха – шефът на Дом на науката и техниката – Евелина Васкова, дългогодишният треньор на Ботев Враца – Сашо Ангелов и музикалният възпитател Олга Младенова.  На тържествената сесия участваха делегати на побратимените градове на Враца, които насочиха приветствия. Гости на празника бяха и представители на градове и области, които са сътрудници на община Враца по разнообразни планове. Сред формалните лица бяха и министри, народни представители, общински чиновници, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и други общественици и жители.
Денят на Враца стартира с възпоменателна панихида за Христо Ботев и неговите четници. Богослужението се състоя в храм „ Св. Възнесение “ и бе управлявано от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията. По време на панихидата бяха прочетени имената на поета-революционер Христо Ботев и на починалите за свободата на България четници. След богослужението, кметът Калин Каменов сервира цветя на паметната плоча на починалите Ботеви четници, чиито кости са заровени в храм „ Св. Възнесение “. Паметната плоча е подаяние от учебното заведение в село Кунино.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР