Днес глобалната ядрената война между САЩ и Русия е много

...
Днес глобалната ядрената война между САЩ и Русия е много
Коментари Харесай

Това Вече Ни Разби! Учените Откриха И Ползи От Една Ядрена Война!

Днес световната нуклеарната война сред Съединени американски щати и Русия е доста по-малко евентуална от преди, само че американското държавно управление е поръчало на НАСА да изготви разбор на последствията от една нуклеарна война сред Индия и Пакистан, при която да бъдат взривени най-малко 100 атомни бомби със силата на тази, паднала над Хирошима (15 килотона), оповестява " Нешънъл Джиографик ".

Индия и Пакистан имат общо към 300 нуклеарни бойни глави.

Изследователите предвиждат, че получените пожари биха " изстреляли " към пет милиона тона карбонови микрочастици в горната част на тропосферата - най-ниския пласт на земната атмосфера.

В формираната от НАСА симулация излиза наяве, че ще мине доста време, преди въглеродните частици да паднат назад на повърхността. В атмосферата те ще всмукват слънчевата светлина, ще се нагряват и ще се издигат по-нависоко. Всичко това ще понижи температурите на цялата планета, написа дир.бг.

" Оказва се, че една районна нуклеарна война няма да е толкоз пагубна. Всъщност тя може да постави точка на актуалните климатични промени ", сподели ученият Лука Оман по време на среща на Американската асоциация за прогрес на науката във Вашингтон.

Понастоящем Земята е в дълготраен интервал на стопляне. След районна нуклеарна война обаче междинните световни температури ще спаднат с 1,25 градуса по Целзий за две до три години по-късно, демонстрират моделите.

Тропиците, Европа, Азия и Аляска ще се охладят най-вече - с сред 3 и 4 градуса по Целзий. Десет години след районната нуклеарна война световни температури ще продължат да бъдат с 0,5 градуса по Целзий по-ниски, в сравнение с преди нея.

Така на процедура се оказва, че световното стопляне може да бъде спряно от една евентуална нуклеарна война сред Индия и Пакистан, без да заплаши съществено останалата част от човечеството.

" Нашите резултати демонстрират, че селското стопанство въпреки всичко може да бъде съществено наранено, изключително в региони, които са податливи на късни пролетни и ранно есенни захлаждания ", споделя Оман от галактическия център " Годард " на НАСА в Грийнбет, Мериленд.

" Изригването на стратовулкана Тамбора през 1815 година довежда до световно захлаждане, предизвиква апетит и вълнения ", споделя ученията, давайки образец, че цената за сходно прекъсване на климатичните промени ще е много солена.

Моделите на НАСА демонстрират, че след районната нуклеарна война ще падат и с 5% по-малко дъждове, а ултравиолетовите лъчения ще доближават доста по-лесно повърхността, поради нанесени вреди по озоновия пласт.

Учените обаче са единомислещи, че нуклеарен спор сред Индия и Пакистан ще докара до стотици милиони жертви, а не малко количество хора в Северна Америка и Европа ще са застрашени от апетит и недохранване.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР