Днес ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от

...
Днес ГЕРБ и управляващото мнозинство си направиха ритуално самоубийство от
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Държавата е парализирана. Борисов си купува време с парите на народа

 Днес ГЕРБ и ръководещото болшинство си направиха ритуално самоубийство от боязън. Да имаш болшинство, да можеш да вземеш всички решения, които искаш и да не го направиш, демонстрира боязън. Страх от въпросите на опозицията, от митинга и от истината. Българският народ през днешния ден видя образно по какъв начин се разрушава държавност и по какъв начин се крадат неговите пари. Ние от четири години, а хората на митингите от месец, желаеме господство на закона. Бойко Борисов през днешния ден за следващ път сподели по какъв начин се погазва върховенството на закона. Защото раздаването на пари може да се случи единствено през закона за бюджета и през неговата актуализация в Народното събрание. И ние,  и протестиращите, желаеме бистрота и битка с корупцията. В момента несъмнено няма никой в страната, който да знае какъв брой са парите в бюджета – какъв е дефицитът, какъв е остатъкът, какъв брой са заемите, по кое време ще ги връща българският народ и при какви условия. Това искахме да се разбере през днешния ден от трибуната на Народното събрание. Няма бистрота и никакви гаранции за битка с корупцията.

За един месец министър председателят Борисов или раздаде, или даде обещание над 2 милиарда лв.. Без проект, без критерии, без оценка на кого ще оказват помощ тези пари, по какъв начин ще стабилизират стопанската система, по какъв начин ще стигнат до хората, които най-вече имат потребност, по какъв начин ще оказват помощ на бедните, на фамилиите, на дребния и междинен бизнес.

Българи, с вашите пари, в последния месец той си купува персонално оцеляване и печели време, с цел да си добави това чекмедже с револвера. И днешните дейности потвърждават това. Ако имаха смелостта, в случай че държаха на прозрачността и истината, той щеше да пристигна и да регистрира както положението на бюджета, по този начин и желанията им за бъдещето. И ние от години, само че и протестиращите на открито, желаеме разделяне на управляващите. И парламентарен надзор върху изпълнителната власт, както написа в Конституцията. Вместо това, през днешния ден имаме следващото доказателство за тирания в страната. Един човек, който за следващ път погази институциите, който за следващ път унищожава парламентаризма, и за следващ път еднолично взема решение ориста на милиони хора. Борисов твърдеше преди седмици, че те би трябвало да останат на власт и Народното събрание да работи. И да няма избори, тъй като Народно събрание е належащо, с цел да приема закони и ограничения в помощ на хората, поради ковид.

Ето го Народното събрание, ето го съвещанието. От " Българска социалистическа партия за България " внесохме нужните подписи и през днешния ден беше времето да се одобряват тези ограничения, да се одобряват нужните законодателни промени, след една седмица да внесе актуализация на бюджета и на идващия ден да подава оставка. Оправданието, че Народното събрание би трябвало да работи, през днешния ден се потвърди като неистина. Те не желаят институциите да работят. Той самичък опроверга себе си.

Имаме икономическа и обществена рецесия. Тя е международна, освен у нас, и ще се задълбочава през есента. От месец и повече, сме в политическа рецесия. Но през днешния ден към този момент сме и в институционална рецесия. Мнозинството неодобрява Народното събрание и не даде опция институцията да си свърши работата. Те сами провокират тази рецесия. Държавата е парализирана. Единственият излаз е оставка на кабинета " Борисов ", разформироване на този парламент и нови избори.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР