Днес френската актриса Софи Марсо става на 52 години! Никой

...
Днес френската актриса Софи Марсо става на 52 години! Никой
Коментари Харесай

Вечната Софи Марсо - edna вдъхновяваща жена на 52!

Днес френската актриса Софи Марсо става на 52 години!

Никой не би ѝ дал тези години - тя е изискана, тя е чаровна, тя е магнетична.

Френската хубавица Софи Марсо става международно известна с помощта на ролята на принцеса Изабел в историческия филм „ Смело сърце” и по-късно като Електра Кинг във кино лентата за Джеймс Бонд „ Един свят не стига. В родната си страна тя е приета за киносензация по-рано, откакто още 16-годишна печели премията „ Сезар” с ролята си в „ La Boum 2” (1982).

Ако желаете да имате бърз достъп до всички забавни и вдъхновяващи публикации всеки ден, свалете мобилното приложение на Edna от ТУК!

 софи марсо Getty Images / Gulliver

Като самопризнание за всеотдайната ѝ работа в киното през 2000 година в Германия Марсо бе удостоена с интернационалния кино приз „ Златна камера”. Освен стабилната си актьорска кариера, през 1996 актрисата стана модел за рекламите на известна марка парфюм. Четири години по-късно тя написа полуавтобиографичния разказ “Telling Lies”. Освен това Марсо се застъпва за правата на животните. Тя е патрон на “Arc-en-Ciel” („ Дъга”), организация, която оказва помощ на деца в неравностойно състояние да сбъдват фантазиите си, както е и френски дипломат на хубостта за Източна Азия.

Прочетете някои от най-силните цитати на прелестната Софи Марсо и вижте за какво обичаме актрисата толкоз доста, в нашата изложба ТУК. >>>

 софи марсо Getty Images / Gulliver

Второто дете на Беноа (шофьор на камион) и Симон Мопу (продавачка), Софи Даниел Силви Мопу (по-късно известна като Софи Марсо) се ражда на 17 ноември 1966 в парижкото предградие „ Жантийи”. Тя пораства надалеч от примамливия искра на шоубизнеса, само че по една случайност, когато е на 14 години, влиза в света на киното. По-късно по професионални аргументи трансформира последното си име на Марсо (на името на известното парижко авеню).

Софи е майка на две деца. На 24 юли 1995 ражда наследник, Венсан Зулавски, от връзката си с полския режисьор Анджей Зулавски (роден на 22 ноември 1940), с който живее от 1985 до 2001. Има и щерка Жюлиет (родена на 13 юли 2002), чийто татко е продуцентът Джим Лемли („ Анна Каренина”, 1997).



 Пожелах си мигли като на дамите в Инстаграм... И ми се случи тя! Edna предлага Пожелах си мигли като на дамите в Инстаграм... И ми се случи тя!
14-годишната Софи Марсо влиза в света на киното, откакто другарка ѝ споделя, че режисьорът Клод Пиното търси нови лица за новия си филм. Марсо се явява на кастинга и печели ролята на 13-годишно момиче, което претърпява първите си любовни трепети в сантименталната тийн-комедия „ La Boum” (1980). Филмът е сполучлив и има продължение - „ La Boum 2” (1982). За всеобщо учудване Марсо, която играе към този момент 15-годишното момиче, печели „ Сезар” за най-обещаваща млада актриса.

С желанието да бъде самостоятелна, актрисата - тийнейджърка се откупва от контракта си със студио Gaumont за сумата от 1 000 000 франка. „ Разбира се, взех тези пари назаем - споделя Софи, - защото не разполагах с такава голяма сума. Компанията правеше всичко, с цел да ме спре от фотосите във кино лентата „ L'Amour Braque” на Анджей Зулавски.



Това беше принуждение и съвсем расизъм. Аз принадлежах на Gaumont. Бях тяхна играчка и бях длъжна да ги чувам. Но за мен това беше отвратително. Скитах се по улиците и се чудех какво могат да ми създадат. Беше ме боязън да не попадна в пандиза за нарушаване на контракта. " Накрая, към този момент свободна, Марсо се събира със Зулавски, с цел да играе приятелката на банков обирач в „ L’Amour braque” (1985), въодушевен от книгата на Достоевски „ Идиот”. Следва основната женска роля в „ Descente aux Enfers” (1986).

„ Вярност " (2000) е сниман във фирмения жанр на Зулавски и и споделя за проблемите на съпружеската честност на фона на любовта на героинята на Софи към различен мъж.

 софи марсо Getty Images / Gulliver

Понякога животът имитира изкуството и скоро след края на фотосите Софи изоставя Зулавски поради американския продуцент Джими Лемли, с който се е срещнала още по време на работата си над „ Смело сърце ". На 13 юни 2002 година Софи ражда от него щерка, която назовават Жюлиет. Няколко месеца по-рано, късно вечерта на 19 февруари 2002, бременната Софи претърпява нахлуване на крадци в под земята гараж, само че се разминава единствено с нерешителност.

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР