Днес Европейският съюз поднови призива си към израелското правителство да

...
Днес Европейският съюз поднови призива си към израелското правителство да
Коментари Харесай

ЕС поднови призива към Израел да прекрати изграждането на селища в Западния бряг

Днес Европейският съюз възобнови апела си към израелското държавно управление да приключи построяването на селища в окупирания Западен бряг, като акцентира, че това подкопава напъните за реализиране на двудържавно решение на палестинско-израелския спор.

" Подновяваме апела си към държавното управление на Израел да анулира тези стъпки, които са изцяло несъвместими с напъните за понижаване на напрежението и обезпечаване на мира, да спре строителството на селища и да се концентрира върху по-нататъшното градивно възобновяване на връзките сред страните, напредването на ограниченията за подсилване на доверието и подобряването на изискванията на живот на елементарните хора, които са незабавно нужни ", съобщи Петер Стано, водещ представител на Службата за външна активност на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.
 Израелското военно министерство и персоналната поща на Бени Ганц пострадаха от хакери Израелското военно министерство и персоналната поща на Бени Ганц пострадаха от хакери
Хакерската група " Moses Staff " („ Мойсеевият щаб “), за която се оповестява, че е формирана от ирански жители, твърди, че е п...

В сряда Израел утвърди проекти за създаване на още 2860 жилищни единици в 30 селища в окупираните палестински земи. Този ход беше наказан от Съединените щати и група европейски страни, измежду които Германия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Ирландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Полша, Швеция и Испания.

Съветът по обмисляне към Гражданската администрация, израелски ръководещ орган на Западния бряг, ще прегледа въпроса за предоставяне на позволение за градеж на 1300 жилищни единици в понеделник.

Въпросът за израелските селища на Западния бряг, считани от Организация на обединените нации за окупирана територия, е един от главните препъникамъни в израелско-палестинския кротичък развой.

Решението на спора за две страни е принцип, подсилен от Организация на обединените нации, съгласно който две самостоятелни суверенни страни ще съжителстват спокойно. Прилагането му обаче към момента е в застой, защото двете страни към момента не са се споразумели къде ще минава границата сред тях и кой ще има Йерусалим.
 3000 жилища на Западния бряг счита да построи Израел 3000 жилища на Западния бряг счита да построи Израел
Комисията по обмисляне към гражданската администрация на Израел ще заседава идната седмица, с цел да утвърди проектите за строителствот...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР