Днес Европейската комисия ясно и категорично заявява постигнатият от България

...
Днес Европейската комисия ясно и категорично заявява постигнатият от България
Коментари Харесай

Захариева: С или без мониторинг, реформите ще продължат

Днес Европейската комисия ясно и изрично декларира постигнатият от България напредък в границите на механизма за съдействието и инспекция. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева на брифинг, откакто Брюксел оповести по-рано през днешния ден последните отчети за България и Румъния по Механизма за съдействие и инспекция (МСП).

Механизмът е основан с решение на Европейската комисия, заради тази причина той би трябвало да завърши с решение на Европейската комисия, преди този момент Европейска комисия ще изпрати отчета и мнението на Съвета на Екологичен потенциал. Няма да злоупотребявам с точната дата по кое време това ще се случи, съобщи Захариева отбелязвайки, че през днешния ден се появиха редица тълкования на заключенията в отчета и известия, че мониторингът върху България пада.
 БГНЕС
Разбираме, че до края на мандата на тази комисия остава малко време, тъй че не мога да посоча дали ще бъде в границите на тази комисия или дали ще бъде в границите на мандата на идната, добави още Захариева.

Вицепремиерът е безапелационна, че за първи път Европейската комисия доста ясно в собствен отчет установи осъществяване на уговорките на България по всички индикатори.-->
Реформата е развой. Тя не се прави поради Брюксел. Реформата се прави поради българските жители. Независимо дали има или няма мониторинг, промените ще продължат, съобщи Захариева.

От своя страна вътрешният министър Младен Маринов съобщи, че сме постигнали равнища, които ни подсигуряват доверие измежду партньорските служби.
 БГНЕС
В известието за печата на Европейската комисия се споделя: Европейската комисия одобри през днешния ден последния си отчет за стъпките, подхванати от България в осъществяване на поетите от нея задължения в региона на правосъдната промяна, битката против корупцията и проведената престъпност в подтекста на Механизма за съдействие и инспекция (МСП).

Председателят на Комисията Жан-Клод Юнкер сподели: " В осъществяване на рекомендациите на Комисията, през последните години България реализира впечатляващ прогрес. Предизвикателствата остават, реализирането на нужните промени би трябвало да продължи, само че напредъкът в България към този момент е задоволителен, с цел да се отиде оттатък МСП и към този момент да се приложат новите принадлежности за наблюдаване както на национално, по този начин и на Европейски Съюз ниво ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР