Днес Европейската комисия приключи проучвателните разговори с . Предвиденият договор

...
Днес Европейската комисия приключи проучвателните разговори с . Предвиденият договор
Коментари Харесай

ЕК приключи разговорите с Valneva за нова ваксина срещу COVID-19

Днес Европейската комисия завърши проучвателните диалози с. Предвиденият контракт с Valneva ще даде опция на всички страни — членки на Европейски Съюз, да закупят дружно 30 милиона дози, а те биха могли в допълнение да закупят до 30 милиона спомагателни дози.
Valneva е европейско биотехнологично сдружение, разработващо инактивирана ваксина против вируса. Това е обичайната технология за имунизиране, употребена в продължение на 60—70 години, с открити способи и висока степен на сигурност. По-голямата част от противогрипните ваксини и доста детски ваксини употребяват тази технология. Понастоящем това е единствената евентуална в клиничните тествания против в Европа.
 Евродепутат: Българското държавно управление не е декларирало в точния момент имунизацията на Pfizer/BionTech и в този момент чака на опашка Евродепутат: Българското държавно управление не е декларирало в точния момент имунизацията на Pfizer/BionTech и в този момент чака " на опашка "
" Провалът на Бойко Борисов и държавното управление му в планирането на имунизациите е в рискови мащаби за цялото ни общество. Провалът има пон...
Комисията, с поддръжката на страните — членки на Европейски Съюз, взе решение да поддържа тази ваксина въз основа на солидна научна оценка, употребяваната технология, опита на сдружението в създаването на ваксини и индустриалния потенциал на сдружението да доставя всички страни — членки на Европейски Съюз.
Днешното привършване на проучвателните диалози с Valneva е в допълнение към към този момент обезпечения необятен набор от ваксини, които ще се създават в Европа, в това число към този момент подписаните контракти с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac и Moderna, както и проучвателните диалози, завършили с Novavax. Този диверсифициран портфейл от ваксини ще подсигурява, че Европа е добре готова за имунизиране, откакто се потвърди, че имунизациите са безвредни и ефикасни, какъвто към този момент е казусът с BioNTech/Pfizer и Moderna - неотдавна позволени в Европейски Съюз. Държавите членки могат да подаряват ваксини на страни с по-ниски и междинни приходи или да ги пренасочват към други европейски страни, обявиха от Европейска комисия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР